We hadden gisteren besloten om niet de kortste weg te nemen naar Yellowstone N.P. maar de mooiste (via de Chief Joseph Scenic Byway en de Beartooth Highway). Aangezien we weer vroeg wakker waren waren we ook vandaag al voor 7u op weg voor onderstaande route:
Route 26-8
We zijn Yellowstone NP binnengekomen bij de Northeast Entrance en via Tower-Roosevelt, Canyon Village, Norris en Madison doorgereden naar West Yellowstone (West Entrance).

Denk dat we een record aantal foto’s hebben gemaakt vandaag, veel mooie dingen gezien, de omweg heeft zich dus weer uitbetaald. Het uitzicht onderweg was prachtig:
IMG_9005
DSCN0202
Maar hoe hoger we kwamen, hoe kouder het werd, bij het nemen van onderstaande foto was het maar 9 graden.IMG_9034

De uitzichten werden alsmaar mooier, onderstaand uitzicht deed ons sterk denken aan Yosemite N.P. (Tunnel View):
DSCN0233

De Beartooth Highway was afgelopen vrijdag nog afgesloten geweest i.v.m. bosbranden, het smeult dan ook nog na:
DSCN0218
De gevolgen zijn goed te zien:
DSCN0221

De Beartooth Highway loopt een stukje door Montana, dus natuurlijk even een foto maken bij het bord:
IMG_9043

Daarna weer de Beartooth Highway terug richting Yellowstone National Park, uiteraard ook hier weer even een fotomomentje:
IMG_9066

Zo’n beetje meteen na de ingang van het park zagen we al mensen staan die druk in de weer waren met hun camera’s, daar was dus iets te zien. En jawel hoor, een hele kudde buffels (wat zijn die beesten groot!!!):
IMG_9082
DSCN0279

Lamar Valley:
IMG_9094

Wat ons opviel was dat er heel veel bosbranden zijn geweest in Yellowstone, op heel veel plaatsen zijn de gevolgen daarvan goed te zien. Op onderstaande foto is wel al goed te zien dat er alweer nieuwe groene boompjes groeien tussen de verbrande bomen:
IMG_9098

Op onze weg richting ons hotel in West Yellowstone besloten we nog even de benen te strekken bij het Norris Geyser Bassin, een wandeling van een kleine 3km rond diverse geisers. Schitterend om te zien! De stoom kun je wel beter ontwijken vanwege de stank:
DSCN0290
IMG_9122
Een kleine eruptie:DSCN0309
De Pearl Geyser, schitterend dat blauw:
DSCN0313

En van bovenaf ziet het er zo uit:
IMG_9177

Op weg naar de uitgang van het park was er weer een opstopping vanwege fotograferende mensen dus stapte Judith ook even uit. Bleek dat er Elk’s vlakbij de weg aan het grazen waren:
IMG_9194IMG_9183

Om 17:15u kwamen we aan in ons hotel in West Yellowstone, hier verblijven we 4 nachten om Yellowstone N.P. de komende dagen te gaan bezoeken:
DSCN0328

Het is een beetje een lang verslag geworden, maar we hebben dan ook veel gezien!

Vandaag afgelegd: 269 miles (433 km)
Totaal afgelegd: 861 miles (1386 km)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.