Minneapolis is een van de beste fietssteden van Amerika, met meer dan 90 mijl aan fietspaden, dus was ons plan om vandaag fietsen te huren en Minneapolis per fiets te gaan doorkruisen. Dat bleek echter nog een hele uitdaging :). De plekken waar je fietsen kon huren bleken pas om 10u of 11u open te gaan, dus zijn we maar eerst naar de Minnehaha Falls gereden en hebben daar een rondje gewandeld rondom de waterval.

Vervolgens op naar de fietsverhuur in de buurt, bleken ze daar alleen maar vierwielers (rijtuigen) te verhuren :(. We zoeken de volgende fietsverhuur via Google Maps maar daar aangekomen bleek deze dicht te zijn, dat schoot dus niet heel erg op! Dan maar gewoon naar een fietsenwinkel die ook fietsen verhuurt en daar zijn we dan toch geslaagd, fijne fietsjes ook nog! Het is inmiddels al half twaalf als we eindelijk opstappen. We zoeken de Grand Rounds Scenic Byway op (de mooiste fiets- en/of wandelroute door Minneapolis) en gaan op weg. Onderweg stoppen we nog even voor een Iced Coffee en na een leuke route van een kleine 40km komen we weer bij de fietsenwinkel aan. Het was uiteindelijk dan toch een geslaagde fietstocht :), hier komen de foto’s:

Terug bij de auto besluiten we nog even naar de Twin Cities Premium Outlets te gaan, ik scoor voor $43 twee shirts en zes paar sokken bij Under Armour :). Het is ondertussen al etenstijd en onderweg naar een Cheesecake Factory komen we langs een Olive Garden en “stranden” daar, de salade en breadsticks die we daar altijd erg lekker vinden gaven de doorslag ;).

Morgen gaat de reis weer verder naar Duluth, een plaatsje aan Lake Superior!

Vandaag gereden: 60 miles (97km)
Totaal gereden: 626 miles (1007km)

3 gedachten over “Dag 6: Minneapolis”
  1. Leuk dat jullie hebben kunnen fietsen ? en about Shopping….ik kreeg van een collega de winkel “Ross” door. Daan kan je goedkoop merk-kleding kopen. Zie het als een outlet…

  2. Gelukkig dat jullie toch nog fietsen kregen.
    Mooie foto s weer.
    En die salade dier er heerlijk uit.
    Hele fijne dag weer.
    Hier nu ook heerlijk weer zonnig.
    Gtjs Kitty

  3. Leuk met de fiets alles verkennen, met een lekker zonnetje maar die is er bij ons ook nog een fijne dag groetjes pap en mam .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.