Vanmorgen eerst even met het thuisfront gebeld over de kwaaltjes van onze Gorgy, ze voelt zich blijkbaar niet zo lekker en Marlie & Sjef maakten zich zorgen. Maar hopelijk hebben we hun gerust kunnen stellen en gaat het ook snel weer beter met Gorgy. Daarna gaan we op weg naar de Diamond Head Crater. Sinds Covid19 moet je hier van tevoren reserveren in tijdsblokken van 2u, en we hadden gereserveerd van 8u tot 10u. Ook hier blijkt weer hoe goed de Amerikanen dit organiseren, QR code scannen bij de ingang en er zijn voldoende parkeerplaatsen vrij. Het is een korte, maar drukke, wandeling van 2,7km. Het uitzicht bovenop is prachtig, al moet je even op je beurt wachten voordat je een selfie kunt maken. Hieronder wat foto’s van Diamond Head Crater:

  • Honolulu Skyline
  • Selfie met Honolulu Skyline op de achtergrond
  • Lighthouse
  • Andere kant op

Als we weer terug bij de auto zijn (uurtje later) bekijken we ons lijstje en besluiten de Koko Head Trail te gaan hiken. Wij houden wel van een uitdaging, en 1048 treden (geen gewone trappen maar bielzen van een oude trambaan, dus ook redelijk ver uit elkaar) is wel een uitdaging te noemen. Als we al zwetend onderweg zijn vragen we ons toch wel heel even af waar we aan begonnen zijn, maar we stappen gewoon door. Boven aan gekomen geeft het dan ook wel veel voldoening, en ook hier is het uitzicht prachtig.

  • De weg naar de top, hier starten de treden!
  • Ik zie het nog wel zitten hier :)
  • Judith stapt ook goed door!
  • We made it!
  • Honolulu van de andere kant
  • Selfie!
  • Prachtig uitzicht, ook de andere kant op

De weg terug naar beneden is eigenlijk nog vermoeiender dan omhoog, het kost dan misschien geen kracht maar het is wel een behoorlijke belasting voor de bovenbenen en knieën, we kwamen dan ook allebei met trillende benen beneden aan en waren blij dat we weer bij de auto waren, haha. Nu morgenvroeg afwachten of mijn knieën dit ook een goed idee vonden ;).

Maar we hebben na deze uitdaging wel even genoeg van het wandelen dus rijden we naar de China Walls, heel apart. We kijken hier nog even naar wat helden die van de kliffen afspringen en gaan dan op zoek naar een Safeway om een yoghurtje te scoren voor bij de lunch.

China Walls
China Walls

Oh ja, we hebben nog niks verteld over het weer hier. Op de foto’s kunnen jullie wel zien dat het erg zonnig is. ’s Morgens is het rond de 22-23 graden en in de loop van de dag loopt het op tot 30-35 graden. Prima vertoeven hier dus! Voor de lunch zoeken we dan ook een strand op, dit is ons uitzicht:

Lunchplek van vandaag

We rijden terug naar ons appartement, we zitten trouwens op de 24e etage van dit gebouw:

Waikiki Marina Apt
Waikiki Marina Apt

We zetten de auto neer en lopen Waikiki in, even het strand op, een ijsje eten en nog wat geocaches meepikken. We maken ook even een foto van het bekendste hotel van Waikiki (tenminste voor de Hawaii-Five-O kijkers):

  • Hilton Hawaiian Village
  • Hilton Hawaiian Village
  • Ijsje :)

We eten een heerlijke hamburger bij het Hard Rock Café en lopen dan langzaam weer terug naar ons appartement.

Morgen is alweer de laatste hele dag op Oahu (overmorgen vertrekken we naar Big Island). Morgenvroeg gaan we nog 1 of 2 wandelingen doen (als mijn knieën meewerken) en voor morgenmiddag kijken of we ergens in de buurt een mooie snorkelplek kunnen vinden!

Vandaag gereden: 31 miles (50km)
Totaal gereden: 165 miles (266km)

4 gedachten over “Dag 3: Veelzijdig Oahu (2)”
  1. Druk programma maar prachtige foto’s weer, dat beloofd weer een mooie reis te worden. Geniet ervan samen leuk om jullie reisverslag weer te volgen ….

    1. Leuk dat je ons weer volgt.
      Haha, we zitten hier niet veel stil, maar er is ook zoveel moois te zien. Maar we nemen ook wel de tijd om te relaxen ?

  2. Wat een uitzicht en mooie foto’s. Jullie hebben flink geklauterd, hopelijk na een goede nachtrust heb je geen last van je knieën Linda.

    Gisteren met Kitty over je jullie reis in Hawaï gehad. Als jullie terug zijn snel gezellig bij elkaar zitten met de foto’s van de hele reis.

  3. Wat een prachtige foto s weer. En wat moedig om over die bielzen te lopen. Lijkt me echt zwaar.pffff.. jullie zijn toch doorzetters hoor. Temperatuur ook best hoog maar super aan het strand he.
    Benieuwd wat jullie morgen weer beleven. Groetjes kitty

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.