We hebben tot nu toe helemaal niks te klagen gehad over het weer, bijna elke dag heerlijke temperaturen, stralende zon en blauwe lucht. Vandaag was het wat frisser en ook grotendeels bewolkt, maar zolang het niet regent zijn wij zeer tevreden. Vandaag stond de rit naar Munising op de planning en we hadden weer wat tussenstops uitgezocht. De eerste tussenstop was bij de Canyon Gorge Trail. Het eerste stuk was een leuke wandeling langs een riviertje met een paar watervalletjes, het laatste stuk van de wandeling viel ons echter heel erg tegen en de muggen waren ook hier weer volop vertegenwoordigd. We maken snel een paar foto’s en zijn blij als we weer terug bij de auto zijn.

Bij de auto aangekomen bleek dat er nog een paar teken met Judith waren meegelift, gelukkig hadden ze zich nog niet genesteld en zijn ze een stuk groter (en dus veel zichtbaarder) dan in NL. We hebben ons tot aan het ondergoed uitgekleed om te checken op teken en kwamen er nog een paar tegen. Daarna vervolgen we onze rit.

Het is trouwens weer genieten onderweg, we rijden het grootste deel van de dag langs het water:

We zijn een uurtje verder voordat we van de “teken” schrik bekomen zijn en vragen ons af of we nog wel zin hebben om meer te gaan wandelen vandaag. Maar de volgende wandeling is een stuk korter dus we wagen het erop. We zijn blij dat we de Sugarloaf Mountain op zijn gegaan want het uitzicht was prachtig (ondanks dat het heiig was) en er waren hier weinig muggen (en geen teken ?).

We rijden door naar het plaatsje Marquette en wandelen een rondje om weer even de benen te strekken. Daarna rijden we door naar Munising en komen door het plaatsje “Christmas”, wel grappig en typisch Amerikaans ?

We checken in bij het Comfort Inn en gaan eten bij “The Dogpatch”, een duistere bedoeling ? (weinig ramen), maar het eten was heerlijk.

Morgen gaat de reis verder naar St. Ignace, via Pictured Rocks National Lakeshore!

Vandaag gereden: 157 miles (253km)
Totaal gereden: 1590 miles (2559km)

3 gedachten over “Dag 12: Houghton – Munising”
  1. Prachtige foto s weer hoor. Geweldige natuur.
    Maar die teken….iiiieeeekkk.
    Gelukkig kon je ze goed zien en weghalen.
    Ik zou gek worden.
    Hele fijne tekenloze volgende dag en gtjs
    Kitty

  2. Christmas dit plaatsje heb ik in een kerstfilm gezien!
    Bah zoveel teken. Eng hoor. Hopelijk waren dat de eerste en laatste van deze vakantie.
    Geniet nog verder van jullie vakantie. Wij genieten mee met jullie avontuur. Groetjes

  3. Dat is grappig. Wij zijn aan de zuid-oostkant ook in een plaatsje “Christmas” geweest…of was het een wijk? Ik weet het niet meer ? enne….jullie zijn lekker vlees ?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.