Vandaag hadden we een tweetal wandelingen op de planning staan in Haleakalā National Park maar de dag liep even anders. We zijn vanmorgen wel naar Haleakalā National Park toe gereden maar eenmaal daar, na 1,5 uur rijden, bleek de top (3055m hoogte) helemaal in de mist te liggen en het regende en waaide ook nog eens hard.

We hebben nog even gewacht of het misschien nog zou opklaren maar daar leek het niet echt op, dus besloten we om iets anders te gaan doen. Op de weg naar beneden komen we onder de wolken uit en daar hebben we wel mooi uitzicht:

We gaan richting de Nakamele Blowhole via de Kahekili Highway (langs de noordkust). Het Blowhole was niet echt zichtbaar maar de rit over de Kahekili Highway was spectaculair (iets met gevaarlijkste wegen?). Op grote stukken is het een hele bochtige 1-baans weg langs afgronden waar je wel gewoon in 2 richtingen mag rijden. Dus af en toe is het heel voorzichtig op de bocht afrijden en echt passen en meten. Rij maar even een stukje mee:

Maar wat een views onderweg!

  • Kahekili Highway
  • Kahekili Highway
  • Kahekili Highway
  • Kahekili Highway
  • Kahekili Highway

We rijden door naar Kapalua waar we de mooie Coastal Trail lopen langs hele dure hotels en appartementencomplexen.

  • Kapalua Coastal Trail
  • Kapalua Coastal Trail
  • Kapalua Coastal Trail
  • Kapalua Coastal Trail
  • Kapalua Coastal Trail

Onderweg zien we dat de Haleakala nog steeds in de wolken ligt, goede beslissing dus om iets anders te gaan doen. Als we terug zijn bij ons appartement parkeren we de auto en lopen naar een oude bekende, het Coconut’s Fish Cafe. Hier had het ons 7 jaar geleden erg goed gesmaakt en dat was nu ook weer zo, heerlijke Fish Taco’s.

Op de terugweg maken we nog wat foto’s van het strand.

Morgen gaan we de Road to Hana rijden (600 bochten and 54 bruggen), ook die hebben we al gedaan maar is te mooi om niet nog eens te doen nu we hier zijn!

Vandaag gereden: 151 miles (243km)
Totaal gereden: 1204 miles (1938km)

4 gedachten over “Dag 14: Haleakalā National Park of toch niet?”
  1. Voor geen goud durfde ik die smalle weg lang een afgrond te rijden.
    Knap hoor. Brrrrr
    Het lijkt ook overal net alsof jullie alleen onderweg zijn, geen auto s geen mensen.
    Wel prachtige foto s ook van de luchten.
    Set en lijkt super. Haha. Fijne dag weer en groetjes.

  2. Inderdaad het was net als op de t.v de gevaarlijkste wegen , jammer dat jullie door de mist en regen een andere route moesten nemen maar het leverde wel weer mooie plaatjes op

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.