Vandaag een relaxte dag, we hadden niks gepland, alleen de rit van Seward naar Homer moest afgelegd worden. We stoppen dan ook eerst bij een koffie “drive-in”:

We besluiten toch een wandeling te maken waar we over gelezen hadden, de Hidden Creek Trail. Hiervoor moesten we wel 7km over een onverharde weg, wat eigenlijk niet mag met de huurauto, maar de weg lag er goed bij dus besloten we het erop te wagen. Een wandeling van een kleine 5km en bij de Hidden Creek is het inderdaad mooi:

We lopen nog een stuk door en komen bij Skilak Lake, ook erg mooi:

Als we terug bij de auto zijn rijden we de 7km over de onverharde weg weer terug naar de geasfalteerde weg, die bereiken we gelukkig zonder problemen.

We rijden verder en stoppen bij diverse view points en ontmoeten diverse mensen waar we een praatje mee maken. En iedereen zegt hetzelfde: de weg naar Homer is prachtig! En het is inderdaad een erg mooie weg om te rijden:

Rond half vijf bereiken we Homer:

Zo’n bord vraagt er natuurlijk om dat we de Halibut (heilbot) moeten proberen als we hier zijn. Voor vandaag hadden we echter al een restaurant uitgekozen, Fat Olives. Een Italiaans restaurant en we smullen van de Chicken Cannelloni en de Chicken Torta, we zijn nog geen enkele keer teleurgesteld door af te gaan op de reviews op Tripadvisor!

Na het diner rijden we verder naar ons B&B voor de komende 3 nachten, het blijft genieten onderweg:

Ons B&B ligt 20 minuten voorbij Homer. Het is een groot huis met een prachtig uitzicht:

Morgen gaan we de hele dag op een kajak excursie vanuit Homer.

Vandaag gereden: 199 miles (320km)
Totaal gereden: 1700 miles (2736km)

5 gedachten over “Dag 16: Seward – Homer”
  1. Wat een prachtig huis waar jullie nu zijn.
    Hele mooie natuur weer hoor.
    En de weg zo heerlijk rustig.
    Wat anders dan de A 73?? gisteren weer veel file.
    Geniet ervan. Benieuwd.
    Groetjes en fijn weekend.

    1. We lazen vanmorgen idd over de file na de botsing met de vrachtwagens op de A73 ?, files hebben we hier niet nog gezien, gelukkig.
      Ook voor jullie een fijn en ? weekend en bewaar nog wat zon voor als we terug komen ?

  2. Zijn er nog mensen daar of is het uitgestorven? Wat een mooie natuur daar. Genieten, en heilbot is zooo lekker, verser krijg je het vast nooit meer. Bon appetit

    1. Over het algemeen is het lekker rustig, maar deze week hebben de meeste Amerikanen vrij ivm 4th of July, dus is het iets drukker… vandaag idd heerlijke verse heilbot gegeten, hmmmm.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.