De muggen hadden ons (vooral Judith) goed te pakken gehad, de spray zat vanmorgen dan ook als 1e in de rugzak :).
Gisteren dus diverse tips gekregen van Fuentes op de achterkant van de rekening:

De meeste tips hadden we zelf ook al op de lijst staan, een bevestiging dus van onze voorbereidingen :). We besloten om als eerste naar het verste punt te gaan, Tettegouche State Park. Onderweg kozen we uiteraard weer de Scenic Route en genoten van het uitzicht over Lake Superior en zijn onderweg dan ook op diverse plekken gestopt. Op momenten deed deze weg ons denken aan Highway 1 langs de kust van Californie (mooi dus!):

Bij Tettegouche State Park aangekomen bleken een aantal trails dicht te zijn, maar de trail naar Two Steps Falls was wel open, dus dan doen we die. Leuke wandeling naar een waterval en gelukkig viel het mee met de muggen vandaag (het was dan ook maar 14 graden vanmorgen).

Daarna op naar het 2e punt: Split Rock Lighthouse. Dit is ook een State Park, en je moet entree betalen om bij de vuurtoren in de buurt te komen. We zijn er nu toch, dus dan gaan we ook naar binnen. We maken wat foto’s en bekijken in het “theater” de film over de geschiedenis van het Lighthouse. We steken er ook nog iets van op :).

Het is ondertussen lunchtijd en we wilden graag een stuk Pie gaan eten bij “World Famous” Betty’s Pies. Dus de volgende stop slaan we eerst even over en rijden door naar Two Harbors. Betty’s Pies is een typisch Amerikaanse diner waar we genieten van de Apple Caramel Crumble Pie, de Cheesecake met bessen topping en de ambiance:

Daarna rijden we terug naar de overgeslagen stop: Gooseberry Falls State Park. Het zal jullie niet verbazen dat we veel watervallen hebben gezien tijdens deze prachtige wandeling:

We rijden nog even door naar Downtown Duluth, scoren een magneet van Minnesota voor onze ijskast en sluiten de dag af bij The Outback. En ja, ik had asperges bij mijn Bloomin’ Burger, gewoon omdat het kan en ik er zin in had 🙂

Morgen gaan we Duluth weer verlaten en rijden we via Apostle Island naar Ashland.

Vandaag gereden: 160 miles (257km)
Totaal gereden: 1004 miles (1616km)

3 gedachten over “Dag 8: (North of) Duluth”
  1. Wat fijn dat er vandaag geen muggen waren, mooie foto’s weer een mooi gebied! En de Pie ziet er heerlijk uit.

  2. Prachtige natuur weer en mooie watervallen.
    Mooie foto s.
    Gelukkig geen muggen .
    En dat eten is elke dag heerlijk en mooi om te zien.
    Niet te veel eten he.
    Gtjs Kitty

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.