Op Big Island hebben ze de Coqui kikkers, hier op Kauai hebben ze hanen (en kippen). Die lopen overal, in de berm langs de weg, op de parkeerplaatsen, op het strand, gewoon overal. En vanmorgen werden we dus ook wakker gekraaid, haha.

Wel rustig aan kunnen doen omdat we pas om 10:30u de Waipa Shuttle hebben naar Ke’e Beach. We moeten dik een uur rijden naar de opstap plaats dus vertrekken we rond 9u. Ruim op tijd komen we aan en onze namen staan op de lijst dus we mogen instappen. Organisatorisch weer alles top geregeld. Tegen 11u komen we aan op het eindpunt van de shuttle. Van hieruit moeten we nog een stukje lopen naar het strand. Op dit punt start ook de Kalalau Trail, maar die hebben we in 2015 al gedaan dus we gaan rechtstreeks naar het Ke’e Beach, met lifeguard, dit doet ons erg aan Baywatch denken :). We hebben mooie vissen gezien met snorkelen, maar helaas waren de GoPro filmpjes niet bruikbaar vanwege de weerspiegeling van de zon.

  • Onderweg naar Ke'e Beach
  • Ke'e Beach
  • Ke'e Beach
  • Snorkelen...

Na een paar uurtjes zijn we wel klaar met zonnen en snorkelen en gaan we weer richting de shuttle. Als we terug bij de auto zijn besluiten we op de terugweg een paar viewpoints op herhaling mee te pikken (hadden we in 2015 ook al gezien). We rijden langs de Hanalei Valley Lookout, het Kilauea Lighthouse en de Wailua Falls.

  • Hanalei Valley Lookout
  • Hanalei Valley Lookout
  • Kilauea Lighthouse
  • Wailua Falls

Ondertussen is het al bijna 17u dus tijd om te eten. We hoorden net op de radio reclame van Kenji Burgers, “Burgers, Sushi and Bowls”, en laat ons nu net langs een Kenji Burgers rijden, dat kan geen toeval zijn en we hebben wel zin in een Poke Bowl of Sushi. Het was een goede keuze, we hebben heerlijk gegeten. Judith had een komkommer salade en een sushi burrito en ik had de Kenji bowl.

Morgenvroeg gaan we een wandeling doen vanuit Shipwreck Beach, de Maha’ulepu Heritage Trail, en morgenmiddag waarschijnlijk naar een strandje hier in de buurt.

Vandaag gereden: 101 miles (163km)
Totaal gereden: 891 miles (1434km)

2 gedachten over “Dag 10: Ke’e Beach, Hanalei Valley Lookout, Kilauea Lighthouse en Wailua Falls”
  1. Prachtig weer wat jullie beleefden en heerlijke hapjes ook. Wat is het overal toch mooi daar.
    Prachtige foto s.
    Hier gaan we ook zweten, komende week bloedheet.
    Hele fijne dag weer.

  2. Wat een strak blauwe lucht en mooie zee. Om jaloers van te worden. Ik geniet in het zonnetje mee van jullie avontuur.

    Dat eten ziet er heerlijk uit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.