Toen we gisteravond de route voor vandaag gingen plannen zagen we waarvoor we in Bay City een overnachting hadden gepland. Iets onder Bay City ligt namelijk Frankenmuth, dat stond wel in ons route schema ?. Dus dat was ook onze eerste stop op deze regenachtige dag. Het is de eerste regen die we zien deze vakantie dus we mogen zeker niet klagen! Maar we zijn toch een rondje gaan lopen in dit leuke Duits georiënteerde plaatsje. De bijnaam van Frankenmuth is “Bavaria town” waar Duits zelfs de 2e taal is. We waren alleen even zoekende naar wat Bavaria dan betekende, wij kennen alleen het biermerk en dat is toch echt Nederlands. Maar Bavaria is de Amerikaanse naam voor de Duitse staat Beieren. We leren ook nog iets hier ?. Maar het was leuk om er even doorheen te lopen, veel historie ook hier weer. En hier ligt ‘s werelds grootste kerstwinkel die helaas nog dicht was maar wel Amerikaans aangepakt:

Daarna rijden we richting Holland, maar aangezien de weersverwachtingen de hele dag regen voorspellen doen we onderweg een paar Lab Adventures op z’n Amerikaans (met de auto ?). Leukste LA tussenstop was dit leuke oude treinstation in Lake Odessa:

We stellen het bezoek aan het plaatsje Holland uit tot morgen als het volgens de voorspellingen weer droog is. En we gaan dus nog maar even shoppen bij de Outlet. Van daaruit rijden we meteen door naar een Texas Roadhouse, Judith kreeg een gratis voorgerecht omdat ze zich had aangemeld als member. De gefrituurde ui die we van de Outback kennen als Bloomin’ Onion heet hier “Cactus Blossom” en we willen wel weten of deze net zo lekker is ?. En hij ziet er dan misschien wel hetzelfde uit, maar de smaak is heel anders, The Outback Bloomin’ Onion rules!

Als we naar ons hotel rijden en in de buurt komen van Holland voelen we ons wel echt “thuis” ?:

Morgen gaan we dus even hier in Holland kijken en daarna rijden we door naar ons laatste tussenstation deze reis: Michigan City in de staat Indiana!

Vandaag gereden: 225 miles (362km)
Totaal gereden: 2558 miles (4117km)

2 gedachten over “Dag 18: Bay City-Holland”
  1. Haha, Hollands weer dus in Amerika.
    Nou hier is het al enige dagen heerlijk warm.
    Geniet nog van die paar dagen in Amerika.

  2. Zeeland en Holland in Amerika. Grappig.
    Jullie hebben veel voorbereidingen gedaan voordat jullie aan een reis beginnen.
    Geweldig hoor.
    Leuk stadje weer. Groetjes Kitty

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.