Vanmorgen de laatste keer de lift van de 24e etage naar beneden gepakt. Het appartement was prima. Toen we hier binnenkwamen kreeg ik toch wel even kippenvel toen mijn oog viel op de Orchidee (geen echte overigens). Meteen moest ik aan mam denken (de orchidee was haar favoriete plant), en het zal vast toeval zijn maar ik vond het toch bijzonder. Jammer dat ik het niet meer echt met haar heb kunnen delen, had ze zeker weten leuk gevonden! Ik maak een foto, pink een traantje weg en dan gaan we op weg naar het vliegveld.

Gisteren kregen we de mail om in te checken en daarin werd aangegeven dat de wachttijd bij security langer zou zijn dan normaal en dat we niet 2 maar 3 uur van tevoren op het vliegveld moesten zijn. Ik kon verder nergens terugvinden dat het echt zo druk was, maar “better safe then sorry”, dus maar op tijd richting vliegveld. We tanken de auto vol in de buurt van het vliegveld, de benzine is hier nog steeds een stuk goedkoper, we betalen $5,399 voor 1gallon wat overeen komt met ongeveer €1,34 per liter. Daarna rijden we door naar het vliegveld, leveren de auto in (weer goed geregeld bij Alamo!), pakken de bus naar de terminal, geven het koffer af en gaan op weg naar de rij bij de security. Wacht even, welke rij? We hadden letterlijk geen wachtenden voor ons, konden zo doorlopen naar de paspoort controle en de security check, hahaha. Dus dan maar bij Starbucks een koffie halen en relaxen tot het boarden begint.

Na een vlucht van nog geen 50 minuten landen we al in Hilo. Ook hier loopt alles weer gesmeerd en 20 minuutjes later zitten we in onze nieuwe huurauto. Het is een Nissan Altima (dat is hier in Amerika blijkbaar ook een “compact car”, haha). We zijn nog te vroeg om in te checken dus rijden we eerst langs een Safeway voor de lunch en rijden daarna door naar de Onomea Bay Trail. Onderweg herkennen we diverse punten van onze reis in 2015 en ook deze korte wandeling naar een mooi kiezelstrandje herkennen we van 2015. Maar als we er dan toch zijn dan lopen we ‘m gewoon nog een keer omdat het zo mooi is 🙂 en maken wat foto’s.

  • Onomea Bay Trail
  • Onomea Bay Trail
  • Selfie bij Onomea Bay
  • Onomea Bay

We krijgen langzaam honger, dus we rijden naar onze Airbnb om in te checken zodat we daarna door kunnen rijden om iets te gaan eten. En wat een mooi huisje is het:

Een tip van de bnb eigenaar is een Thai in Keaau, en we eten heel graag Thais dus we gaan die kant op. Het ziet er van buiten dan misschien niet uit maar het eten was super!

Morgen gaan we naar Hawaii Volcanoes National Park!

Vandaag gereden: 70 miles (113km)
Totaal gereden: 287 miles (462km)

2 gedachten over “Dag 5: van Honolulu naar Hilo (Big Island)”
  1. Wat mooie foto s weer. En fijn dat alles zo soepen verliep op de airport.
    Ook heel mooi dat je moeder even erbij was door de orchidee. Mooi.
    Benieuwd wat jullie nu weer gaan zien. Fijne dag.,

  2. Nieuw eiland, nieuwe avonturen.

    Linda je moeder is altijd bij je. ??
    Die orchidee moest daar gewoon staan, voor jou.

    Groetjes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.