Tijdens het voorbereiden van de reis had ik gelezen dat je er vroeg bij moet zijn om in het weekend een parkeerplek te krijgen in Devil’s Lake State Park. Aangezien we nog steeds redelijk vroeg wakker zijn was dat voor ons geen probleem, tegen half 8 rijden we de parkeerplaats op en vinden een plekje. We beginnen aan de pittige wandeling rondom het meer met veel hoogtemeters. In het begin komen we niet veel mensen tegen, maar het wordt steeds drukker, het blijkt een erg populaire wandeling te zijn. En dat is terecht, de uitzichten onderweg zijn prachtig en Stumbled Rock en Balanced Rock zijn hele aparte plekken. Als we onderweg langs picknick plekken komen zien we hele families die samenkomen (en de BBQ aan staan te maken om 9u ’s morgens, haha), typisch Amerikaans, wij vinden het prachtig!

Een dikke twee uur later komen we weer bij de auto en rijden naar Wisconsin Dells, we willen een Boat Tour doen over de Wisconsin River. We kopen tickets en lopen naar de dock. Daar is alles weer prima georganiseerd en we worden netjes op een wachtbankje geplaatst. Als de volgende boot aanmeert mogen we opstappen. Het wordt een leuke boottocht met 2 tussenstops, de Witches Gulch en Stand Rock. We genieten van het uitzicht en het zonnetje:

Als we weer terug zijn in Wisconsin Dells lopen we nog even over de River Walk en daarna door het centrum, dat erg toeristisch aandoet en waar je veel home-made Fudge kunt krijgen (Wikipedia: Fudge is snoep gemaakt van boter, suiker en melk of room, en oorspronkelijk afkomstig uit de VS. Dit wordt tot 116°C verhit, en met een garde opgeslagen tijdens het afkoelen, zodat een romige substantie ontstaat. Fudge wordt bij kamertemperatuur gegeten. De smaak komt in de buurt van de vulling van pralines, die op een vergelijkbare manier wordt geproduceerd). Onderweg vraag ik me af hoe het is afgelopen met de F1 en de strijd tussen PSV en Ajax voor de 2e plek, maar aangezien T-Mobile hier in Wisconsin Dells slecht (zeg maar geen) bereik heeft zal ik moeten wachten tot we terug zijn in het hotel.

We tanken de auto nog even vol op de weg terug naar het hotel want morgen staat weer een behoorlijke rit op het programma, de reis gaat verder naar Minneapolis.
Terug in het hotel zien we dat Max in Monaco heeft gewonnen en dat PSV de strijd om plek 2 van Ajax heeft gewonnen.

We gaan eten bij de Cracker Barrel, waar we heen lopen aangezien het maar een paar honderd meter verder ligt. Wel een hele onderneming want het is hier niet bepaald gemaakt op voetgangers, iedereen pakt hier de auto, haha. Bij de Cracker Barrel ga je terug in de tijd, wat we wel grappig vinden, en het eten is er ook nog eens prima:

Vandaag gereden: 40 miles (64km)
Totaal gereden: 310 miles (499km)

Morgen is natuurlijk al een bijzondere dag aangezien Judith jarig is, maar het is hier ook nog eens Memorial Day (dat is elk jaar de laatste maandag in mei, en dat is dit jaar dus de 29e), een hele speciale dag dus, we gaan het meemaken!

10 gedachten over “Dag 4: Wisconsin Dells (Devil’s Lake State Park & Dells Boat Tours)”
  1. Prachtige reis weer en een mooie foto’s, mooie wandeling bij het meer. Weer leuk om jullie te volgen.
    Judith gefeliciteerd met je verjaardag maak er een mooie dag van samen
    Gr Selma

  2. Weer hele mooie foto’s. We kunnen weer heerlijk genieten van jullie avontuur.

    Judith proficiat ? en een fijne dag.

  3. Allereerst van harte gefeliciteerd Judith met je verjaardag.
    Wat een mooie plek om het samen te vieren.
    Mooie wandeling was dit. En dat restaurantje op het laatst énig.

    Hele fijne lang in de auto dag he.
    Grt Kitty
    Hieperdepiep hoera voor de jarige.

  4. Wat een mooie foto’s en de tekst erbij maakt het alsof je er zelf bij bent, super leuk!
    Geniet ervan!!!!!

    Liefs, Esther.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.