Zoals elke morgen vullen we in het hotel de “koelbox” voor onderweg en de lunch. ’s Avonds gaan we altijd uiteten, maar ’s morgens en ’s middags doen we dat zelden om de balans er een beetje in te houden, haha.

In Wisconsin en ook hier in Michigan valt ons op dat veel bewoners sneeuwschuivers voor hun truck hebben gemonteerd, een sneeuwscooter op de oprit hebben staan en dat er veel wordt gewaarschuwd voor sneeuw. Ook lezen we dat er eind april nog sneeuw lag op veel plekken waar het nu mooi groen is. We komen een “sneeuwmeter” tegen en stoppen hier even. Als we zien hoe hoog de sneeuw heeft gelegen deze winter kunnen we ons dat bijna niet voorstellen: zie de rode pijl bovenaan, 27feet = 8,2 meter hoog!


Leuk weetje! We rijden als eerste naar de Bare Bluff Trail, dat is dik een uur rijden en de laatste 3km over een onverharde weg. Als we aankomen is de parkeerplaats nog helemaal leeg en gewapend met petje en ingespoten met bugspray beginnen we aan de wandeling. Maar het is wel heel ernstig met de muggen hier, er vliegt echt een zwerm achter ons aan en tijdens het lopen voel je ze tegen je aanvliegen. Dus ondanks dat we weten dat de bugspray werkt besluiten we na een kilometer toch om te draaien, het voelt gewoon niet fijn als je de hele tijd die muggen om je heen hoort en ziet vliegen. We rijden door naar de andere wandeling die we hadden gepland voor vandaag, de North Point Trail in Copper Harbor. Hier valt het gelukkig mee met de muggen en maken we een leuke wandeling. Het is wel wat mistig, maar dat zorgt verrassenderwijs wel voor best mooie foto’s:

Als laatste stond vandaag de Brockway Mountain Drive op de planning, maar omdat ze aan deze weg aan het werken waren konden we deze maar tot halverwege rijden. En omdat het mistig was konden we helaas niet heel ver kijken:

Aangezien we eerder dan verwacht al de geplande stops hadden gehad besluiten we in het plaatsje Calumet te stoppen voor een Lab Adventure. Weer zo’n voorbeeld van een plaatsje dat we voorbij zouden zijn gereden als we niet aan Geocaching hadden gedaan :). En dit was ook weer echt een mooi dorpje met heel veel oude gebouwen en kopermijnen, je waant je echt in het verleden daar. We drinken nog lekker een Iced Latte/Mocca bij de lokale “Starbucks”.

We gaan eten bij een Seafood & Grill restaurant hier in Houghton en lopen nog even over de Lakeshore Drive. De brug op de foto is de enige brug die het schiereiland Keweenaw verbindt met het vasteland.

Morgen gaan we Houghton verlaten en gaat de reis verder naar Munising.

Vandaag gereden: 125 miles (201km)
Totaal gereden: 1433 miles (2306km)

Eén gedachte over “Dag 11: Keweenaw Peninsula”
  1. Hele mooie foto s weer.
    Maar wat akelig toch die muggen.
    Zou dat alleen in deze tijd van het jaar zijn ???
    Niet in de sneeuw. Haha
    Hele fijne dag weer.
    Gtjs Kitty

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.