Dag 10 alweer, dat betekent dat we gewoon al op de helft van deze reis zijn, de tijd vliegt! De eerste stop op de rit naar Houghton is in Hurley, waar we een korte wandeling gaan doen naar Interstate Falls. De muggen blijven een dingetje, want op het moment dat we uitstappen vliegen ze al meteen weer om ons heen, het zal wel de tijd van het jaar zijn. Maar we hebben de spray bij de hand, spuiten ons in en gaan op pad. Het is een korte wandeling naar een leuke waterval:

In Ironwood gaan we de grens naar de staat Michigan over, waar het een uur later is, en gaan op weg naar het Porcupine Mountains State Park. We betalen de entree van $11 en rijden door naar de parkeerplaats bij Lake of the Clouds. Vanaf hier lopen we eerst naar de Overlook, waar het uitzicht inderdaad prachtig is, en lopen daarna ook nog even bergaf naar het Lake. De terugweg is wel een korte workout met meer dan 100 meter stijging :).

Op het laatste stuk stoppen we in een dorpje voor een koffie bij een klein “tankstation” en gaan lekker even op een bankje zitten. De koffie is hier bij tankstations echt goedkoop, zeker in vergelijking met NL, een grote beker koffie kost nog geen dollar :).

In Houghton aangekomen checken we in bij een Hampton Inn en delen een pizza bij een lokale diner, The Ambassador. Daarna lopen we nog even door Houghton, een leuk plaatsje waar ze best veel oude gebouwen in ere hebben gehouden.

Voor wat betreft de muggen hebben we goed en slecht nieuws. Het goede nieuws is dat de spray werkt, daar waar we de spray gespoten hebben zijn we niet gestoken. Maar dan het slechte nieuws: we hadden ons hoofd niet ingespoten en met korte haren vinden ze daar blijkbaar dan toch makkelijk een weg, dus we zitten allebei onder de bulten op ons hoofd, haha. Dus morgen de spray EN een petje mee!
We gaan morgen wandelen hier op het Keweenaw Peninsula en een stuk over een Scenic route rijden.

Vandaag gereden: 176 miles (283km)
Totaal gereden: 1308 miles (2105km)

4 gedachten over “Dag 10: Ashland – Houghton (Keweenaw Peninsula)”
  1. Wat een mooi gebied met al die meren en de begroeiing er omheen,
    inderdaad mooi om die oude amerikaanse gebouwen te zien op verschillende plekken.
    Echt weer mooie wandelingen en mooie foto’s..
    Het eten ziet er zoals altijd heerlijk uit dat is de beloning dagelijks na alle wandelingen ?
    Vervelend die muggen maar de aanhouder wint

  2. Wat mooi die oude gebouwen.
    Het is net of je in een oude film stapt. Prachtig.
    De natuur ook hele mooie foto s weer. Niet druk ook.
    Van die muggen zou ik gaan….gillen.
    Misschien zijn jullie ook heel erg lekker voor ze ??? Haha
    Hele fijne dag weer. Benieuwd naar morgen.
    Gtjs

  3. Jullie komen wel op hele mooie plaatsen ? de muggen zijn denk ik ook regio gebonden, wij hebben echt helemaal nergens last van gehad…Of ik ben niet appeteitelijk genoeg ?
    Ik ben inmiddels weer thuis, werken aan de jetlag ?

    1. Haha, nee, zal zeker plaatsgebonden zijn. Maar vandaag is het wat frisser, dus lange broek en vest aan, minder plek voor de muggen om te steken ?.
      Succes met de jetlag!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.