Zoals gebruikelijk zijn we de 1e morgen door het tijdsverschil erg vroeg wakker, voor 4u, maar aangezien slapen niet meer lukt nemen we nog even door wat we vandaag allemaal willen gaan zien in Chicago. Als fervent kijker van Chicago Med, Chicago PD en Chicago Fire zijn we ook benieuwd of we bekende plekken zullen zien. De L-Train is natuurlijk heel bekend, de metro die “op hoogte” rijdt, en daar beginnen we dan ook mee. Station Midway van de L-Train ligt op 20 minuten lopen van ons hotel en van daaruit is het een klein half uurtje tot aan “The Loop” in centrum Chicago. Als we naar het station lopen zijn we aangenaam verrast door de mooie wijk waar we doorheen komen, een hele rechte straat zover je kunt kijken, maar wel heel netjes, typisch Amerikaans met trapjes naar de voordeur zoals in de TV-series:

We kopen een dagkaart voor $5 p.p. en stappen in de metro. We genieten van het uitzicht tijdens de rit, maar de bochten waarin de metro schuin hangt op een paar meter boven de grond zijn toch wel een beetje spannend ;). We komen aan bij de stop die het dichtste bij Millenium Park ligt, want daar willen we onze wandeling door Chicago beginnen. Het wordt een mooie wandeling, we laten de foto’s voor zich spreken:

’s Middags lunchen we in het Jane Byrn park en genieten we in het zonnetje van live muziek.

Na een lange maar mooie dag gaan we ’s avonds eten bij “Lou Malnati’s Pizzeria”, ook weer op loopafstand van ons hotel. We delen een Ceasar Salade en een Deep Pan Pizza, een Chicago-style pizza:

Kortom: het was een geweldige dag met een super weertje. We zijn normaal niet van de steden, maar Chicago heeft ons zeer aangenaam verrast, een hele nette stad, die wel groot is maar heel relaxed.

Morgen gaan we Chicago verlaten en zullen we via de Johnson Creek Premium Outlets (even shoppen) en Devil’s Lake (voor een wandeling) naar Wisconsin Dells rijden.

Vandaag gereden: 0 miles/km (maar wel meer dan 30.000 stappen gemaakt haha).
Totaal gereden: 31 miles (50km)

Eén gedachte over “Dag 2: Chicago!”
  1. Wat énig die straat met die trapjes.
    Leuk om te zien.
    Jullie hebben een hele mooie blauwe lucht dat is heerlijk én het kleurt heel mooi op de foto s.
    Fijne volgende dag weer.
    Gtjs kitty

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.