Vanmorgen de koffers ingeladen en op weg naar Mauna Kea. Onderweg de eerste regen gehad deze reis, al was het maar een korte bui. Je mag alleen met een 4WD helemaal naar boven op de Mauna Kea dus wij moesten parkeren bij het Visitor Center op 2800m. Mooie views onderweg en een cache brengt ons vanaf de parkeerplaats naar een plek met een nog mooier uitzicht. Genieten dus:

  • Onderweg naar de Mauna Kea
  • Onderweg naar de Mauna Kea
  • Uitzicht vanaf de cache
  • Panorama vanaf de cache
  • Mauna Kea

Hierna stappen we weer in de auto en gaan op weg naar Lapakahi State Historical Park. Als we erheen rijden worden we al heel blij van het uitzicht, we rijden langs de kust en het contrast van de zwarte lava, de blauwe zee en de palmbomen is prachtig. We lopen de trail door het ancient dorpje en genieten van de views.

  • Lapakahi State Historical Park
  • Lapakahi State Historical Park
  • Lapakahi State Historical Park
  • Lapakahi State Historical Park
  • Lapakahi State Historical Park

Daarna is het tijd om in te checken in ons Airbnb in Kona, maar goed ook want het begint te regenen. Dit bnb is wel echt een pareltje, wat een ruimte en een hele aardige host. We krijgen een uitgebreide rondleiding. Een doosje chocolaatjes, een zak koekjes en een fles wijn staat al voor ons klaar. Hij vindt het dan ook jammer dat we geen wijn drinken maar wijst ons dan op het bier en de frisdrank in de ijskast, overal is aan gedacht, haha. En ook hier staat weer een mooie Orchidee…!

En we hoeven niet lang na te denken waar we gaan eten vandaag, in Kona ligt namelijk ook een Outback! En we moeten natuurlijk minimaal 1x de Bloomin’ Onion bestellen, dus daar gaan we voor. Blijft grappig dat Judith dit ook zo lekker vind terwijl ze normaal liever geen uien eet :). Aangezien dit voorgerecht bijna een halve maaltijd is bestellen we een salade als hoofdgerecht.

We lopen nog een rondje door Kona, het valt ons op dat hier relatief veel leegstand is en we zien ook veel zwervers. Het is dus duidelijk wel achteruit gegaan de afgelopen jaren. Het regent overigens nog steeds een beetje en ook morgen wordt hier helaas regen voorspeld.

De plannen voor morgen zullen van het weer afhangen!

Vandaag gereden: 177 miles (285km)
Totaal gereden: 606 miles (975km)

2 gedachten over “Dag 7: Via Mauna Kea en Lapakahi naar Kailua-Kona”
  1. Mooi om te zien op de eerste foto s strak blauwe lucht. De laatste bewolkt.
    Ik hoop dat het wegtrekt en die blauwe lucht terugkeert.
    Het valt ook op dat je geen mensen ziet , lege weg ook.
    Niks files he. Heerlijk.
    Wens jullie weer een heerlijke droge dag.
    Prachtige foto s weer ???

  2. Vanmorgen (voor jullie avond) al een mooi filmpje mogen ontvangen met de geluiden van de kikker. Hopelijk toch goed kunnen slapen met dat geluid.

    Judith als je thuis bent toch verplicht uien eten?.

    Hopelijk blijft het bij een beetje regen en kunnen jullie verder genieten van de mooie omgeving.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.