Vandaag ging de reis van Duluth naar Ashland, niet rechtstreeks maar via Apostle Island National Lakeshore. Als we Duluth verlaten rijden we Minnesota uit en Wisconsin weer in. Het is frisjes en mistig, zo ook bij de 1e stop: “Point of Wisconsin”, letterlijk het puntje van de staat Wisconsin, met natuurlijk een vuurtoren:

We rijden door (uiteraard weer via een Scenic Byway) naar Siskiwit Falls, waar we even de benen strekken met een hele korte wandeling naar een waterval.

Het zonnetje komt ondertussen ook te voorschijn en we rijden door naar Meyers Beach voor het hoogtepunt van de dag: de Lakeshore Trail naar “The Caves”. De wandeling zelf liep voornamelijk door het bos en stelde dus niet zoveel voor maar de uitzichten op “The Caves” waren schitterend!

We rijden relaxed door naar Ashland en stoppen onderweg nog in de leuke, weer typisch Amerikaanse plaatsjes Bayfield en Washburn. Aangekomen in Ashland checken we in bij het Best Western (mooi, oud gebouw, helemaal in de stijl van dit plaatsje) en gaan eten bij de plaatselijke Mexicaan. Op de terugweg lopen we nog langs een “paar” murals en genieten van het uitzicht over Lake Superior.

Morgen gaat de reis weer verder naar Houghton, een plaatsje midden op Keweenah Peninsula (een schiereiland). Onderweg staan weer een aantal tussenstops gepland!

Vandaag gereden: 128 miles (206km)
Totaal gereden: 1132 miles (1822km)

3 gedachten over “Dag 9: Duluth – Ashland via Apostle Island”
  1. Even van 3 dagen gelezen. Niet eerder tijd gehad. Een heel mooi stukje Amerika zo te zien. Mooie natuur en gebouwen. ?

    Groetjes

  2. Die murals vind ik echt prachtig. Je waant je in verloren tijden he.
    Heel sfeervol en ook leuk passend bij het plaatsje.
    Mooi hotel ook weer.
    Hele fijne dag weer en gtjs.
    Kitty

  3. Ziet er echt prachtig uit hoor! Amerika is zo mooi ?
    Wij zijn nu in Boston, overstappen naar Amsterdam…goeie reis verder ?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.