Allereerst bedankt voor alle leuke reacties tot nu toe en de felicitaties voor Judith, erg leuk allemaal!
Het lang zal ze leven filmpje uit Ulestraten is ook erg goed ontvangen door de jarige job!

Na het ontbijt checken we uit bij het Hampton Inn en gaan op weg Minneapolis, de langste rit van deze reis. Uiteraard stonden er weer een aantal tussenstops op de planning, de 1e tussenstop was in La Crosse, een leuk plaatsje waar we even de beentjes zijn gaan strekken met een korte Lab Adventure. Men was daar druk bezig met het voorbereiden van de Memorial Day herdenking, achteraf gezien het enige wat we hiervan gemerkt hebben vandaag.

Vanuit La Crosse verlaten we de Interstate en rijden verder op de Great River Scenic Highway, een weg die langs de Mississippi rivier is aangelegd, dat is een stuk leuker rijden dan op de Interstate. Onderweg rijden we de volgende staat binnen: Minnesota!

Volgende tussenstop is in Winona, voor de Sugar Loaf trail. Niet heel erg lang, maar wel behoorlijk stijl, en we worden beloond met een leuk uitzicht over de Mississippi River en Winona:

We stappen weer in en rijden door naar Wabasha, nooit van gehoord voor vandaag, maar een typisch Amerikaans dorpje qua bouwstijl en de thuishaven van het National Eagle Center. Wederom een Lab Adventure wat ons hierheen heeft geleid en we hadden het niet willen missen. We lopen ook binnen bij de “Chocolate Escape” en Judith scoort een “ijsje” (je bent maar 1 dag per jaar jarig, dus dan moet je ervan genieten, haha).

We stappen weer in de auto en gaan op weg naar de laatste tussenstop, wederom een (klim) wandeling naar een uitzichtspunt, Barn Bluff (in het plaatsje Red Wing). We verlopen ons eerst, maar bij de 2e poging (en de 2e keer heel veel trappen) komen we dan toch op de top uit en ook hier worden we beloond met een mooi uitzicht over de Mississippi River:

We vertrokken vanmorgen met 18 graden in Wisconsin Dells en hier in Red Wing is het kwik al opgelopen tot 33 graden, goed vertoeven dus! Het loopt ondertussen al tegen etenstijd en het was voor mij geen verrassing dat Judith op haar verjaardag graag bij een Outback wilde gaan eten. En ze had geen spijt van haar keuzen, ze heeft genoten van haar “babyportie” spareribs.

We checken in bij ons hotel in Minneapolis (een Holiday Inn deze keer) waar het erg rustig is, er staan maar 5 auto’s op de parkeerplaats. De Memorial weekend drukte lijkt dus voorbij.

Morgen staat een bezoek aan Minneapolis op de planning!

Vandaag gereden: 256 miles (412km)
Totaal gereden: 566 miles (911km)

8 gedachten over “Dag 5: Winsconsin Dells – Minneapolis”
  1. Wat mooi weer allemaal. Jullie zijn toch onderhand échte Amerika kenners.
    Leuk dat je zo n bijzondere verjaardag had Judith. ???
    Hier hebben we ook een paar spare rib liefhebbers maar…..ik kluif niet .haha
    Hele fijne volgende dag.
    Gtjs kitty

  2. Ziet er weer prachtig uit! Was het ijs bij jullie ook zo duur? Ik had in St. Augustine een ijsje, 1 bolletje 8 dollar ? maar het is vakantie, het eerste ijsje en hij was wel errug lekker!! Goeie reis verder ?

    1. Ons ijs(je) was toch wat goedkoper, $7,- voor 2 (nou ja zeg maar 4) bolletjes.
      Ik vroeg nog of het 2 bolletjes waren, yes yes two scoops?
      (American sizes ?)

  3. Wat een mooie verhalen en foto’s weer.
    En nog gefeliciteerd, natuurlijk!
    Ik geniet weer lekker mee met jullie. Fijne vakantie verder!

  4. Judith.. een beetje laat, maar nog gefeliciteerd.
    Wat maken jullie weer een prachtig mooie reis. Geniet ervan

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.