Vanmorgen zaten we al voor 8u in de auto, want we hadden een lange rit voor de boeg omdat we een behoorlijke omweg maken naar St. Ignace. We rijden namelijk eerst via Pictured Rocks National Lakeshore en stoppen daar bij achtereenvolgens bij Miners Castle (Pictured Rocks), Log Slide (Sand Dunes) en Sable Falls (Falls). Op alle 3 de stops een korte wandeling naar het uitzichtspunt. Het was de omweg zeer zeker waard:

Vervolgens rijden we door naar Tahquamenon Falls, eerst de Upper en daarna de Lower Falls (entree $11). We lunchen eerst aan een picknick tafel en gaan dan aan de wandel richting de Falls. Dit is trouwens de eerste keer deze reis dat het ergens best druk is, maar eigenlijk vooral met Amerikanen. We horen eigenlijk zelden een andere taal en Nederlanders zijn we na Chicago helemaal niet meer tegengekomen. Maar ook van de omweg naar Tahquamenon Falls hebben we absoluut geen spijt! Blijft fascinerend om naar te kijken (en gelukkig niet veel last van muggen gehad vandaag ?).

Hierna wordt het tijd om koers te zetten richting ons Best Western hotel in St. Ignace. Dat is nog dik een uur rijden en we vinden het altijd fijn om eerst even in te checken en de spullen uit te laden voordat we gaan eten. We hebben mooi uitzicht vanuit onze kamer, alleen kunnen we helaas de deur naar ons balkon niet open maken want er is hier een soort vliegenplaag. Ze vliegen hier in hele zwermen rond en bezetten ook al de hordeur, dus als we ze niet binnen willen hebben moeten we deze dichtlaten! Gelukkig hebben ze ons bij het inchecken hiervoor “gewaarschuwd”, wij dachten namelijk al dat het muggen waren. Het ongedierte blijft ons een beetje achtervolgen deze reis ?.

We gaan eten bij de Mackinac Grille & Patio Bar hier in St. Ignace, lopen nog even naar de vuurtoren en rijden daarna naar de supermarkt om wat nieuwe bugspray in te slaan ?.

Morgen gaan we met de ferry naar het Mackinac Island, een eiland hier voor de kust waar auto’s sinds 1898 verboden zijn.

Vandaag gereden: 218 miles (351km)
Totaal gereden: 1808 miles (2910km)

2 gedachten over “Dag 13: Munising – St. Ignace (via Pictured Rocks & Tahquamenon Falls)”
  1. Prachtige foto s weer van de wonderschone natuur.
    Geweldig.
    Heeft het een speciale reden dat er zoveel last is van muggen en nu vliegen. Vochtigheid of zo ??
    Wens jullie weer een hele mooie dag naar mackinac
    Island .
    Groetjes Kitty

    1. Hoi Kitty, die vliegenplagen komen hier vaker voor, vooral in de lente en de zomer. Ze vinden het fijn in de buurt van meren en leggen daar ook hun eitjes. Ze zijn er hier zo’n beetje aan gewend (maar wij vinden het maar niks ?). En muggen zijn ook gek op een vochtige omgeving, dus die zijn in die bossen met die moerassen goed vertegenwoordigd. Morgen gaan we weer verder naar het zuiden, benieuwd wat er daar op ons pad komt ?.
      Groetjes Judith & Linda.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.