Dag 4: Tupelo – Memphis

Dag 4: Tupelo – Memphis

Vanmorgen eerst voetballen gekeken natuurlijk, wel grappig om het Amerikaanse commentaar daarbij te horen. Blij met de enigszins gelukkige overwinning (genoeg kansen gecreerd, maar ook veel kansen weggegeven) gaan we op weg naar Graceland. Gisteren hebben we van bestuurder gewisseld, normaal rijdt Judith altijd en verzorg ik de navigatie, maar zo’n lange stukken rijden was voor Judith toch nog wat veel. Dus nu doe ik het allebei, gaat best goed :). We hadden de tickets voor 13u gereserveerd en aangezien we wat tijd over hadden stoppen we eerst even bij de Outlets. Onderweg daarheen rijden we wederom een staatsgrens over en bevinden ons nu in Tennessee.

Daarna rijden we naar Graceland. Meteen bij het parkeren van de auto zeiden we al tegen elkaar: dit lijkt wel een pretpark! Zeker als je daarna door de poorten heen loopt heb je echt het idee dat je een pretpark binnenloopt. Bij binnenkomst krijg je eerst een korte film te zien over Elvis en Graceland. Daarna word je met een busje naar de Mansion gebracht en kun je middels een audio tour de eenrichtingsroute door het huis, bijbehorende gebouwen en tuin heen lopen. We hebben veel dingen gehoord die we niet wisten van Elvis, wij hadden bv. geen idee dat hij in zoveel films had gespeeld, haha. Maar boven alles was ook dit weer heel erg indrukwekkend, zeker als je langs de graven loopt……kippenvel hoor….

Na de tour door de Mansion stap je weer in het busje dat je terug brengt naar “de overkant”. Daar is zoveel te bezichtigen wat met Elvis te maken heeft, auto’s, motoren, boten, kleding, sieraden, vliegtuigen, gouden platen, je kunt het zo gek niet bedenken of het heeft hier een plekje gekregen. We verbazen ons erover dat die spullen allemaal zo goed bewaard zijn gebleven (of gerestaureerd).

Uiteindelijk hebben we dik 2,5u rond gelopen op Graceland en blijkt dat dit dus ook voor niet Elvis fans zeer de moeite waard is! De foto’s uitkiezen voor de site was nog wel een uitdaging, zoveel hadden we er gemaakt!
We zeggen Graceland gedag en gaan op weg naar ons hotel voor de komende 2 nachten. Aangezien we geen zin meer hebben om de auto te pakken naar een restaurant besluiten we bij het naastgelegen Chili’s te gaan eten vandaag. En soms is makkelijk ook gewoon prima!

Morgen gaan we naar Memphis Downtown!

Vandaag gereden: 121 miles (195km)
Totaal gereden: 547 miles (880km)

7 gedachten over “Dag 4: Tupelo – Memphis

  1. 2,5 uur?? Nou, ik had er na 8 uur nog niet genoeg van! Hebben jullie echt alles gezien? Al denk ik dat als je Elvis fan bent je er anders doorheen loopt als jullie…Ik vond het prachtig en heel indrukwekkend…

    1. We hebben wel alles gezien denk ik, maar jij als Elvis fan bent zal veel langer “stil” gestaan hebben bij alles waar wij er waarschijnlijk wat sneller voorbij gelopen zijn. Maar ook wij vonden het heel mooi en indrukwekkend!
      We hebben overigens die adressen opgezocht van de huizen van Elvis in Memphis, maar daar staat er nog maar eentje van lijkt het, en die ligt een stuk uit het centrum. De rest is tegen de vlakte of er is inmiddels iets anders gebouwd, althans als we Google Maps streetview bekijken. Dus daarin moeten we je helaas gaan teleurstellen ????.

  2. Heel gaaf, ik denk dat het als niet-fan ook echt iets is van ik ben er dus zonde om het niet te doen. Heel tof, ik herinner me toch wel dat we met mam van die films keken hoor. Maar ja…. Generatie ha ha .

  3. Wat super leuk al die foto s van graceland. Dank jullie wel.
    Graag had ik dat ook ooit meegemaakt.
    Haha
    Ik heb natuurlijk als grote Elvis fan alle films ooit gezien.
    Hele fijne Memphis dag.

  4. Wat een bijzondere dag in Graceland, indrukwekkend dat er nog zoveel bewaard is gebleven van Elvis. Een hele belevenis.

  5. Indrukwekkend om te zien, aan 1 kant alle graven en aan de andere kant die muur vol met gouden platen. Bizar! Wel echt lekker Amerikaans opgezet, zoals je vertelde.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.