Dag 5: Memphis

Dag 5: Memphis

Vandaag waren de weersvoorspellingen voor de eerste keer deze reis niet zo goed, er werd regen en onweer voorspeld (maar wel met 30+ graden). Na het ontbijt zijn we toch maar richting Memphis Downtown gegaan, er waren nog wat dingen die we wilden zien voordat de roadtrip weer verder gaat. Memphis is een kleinere stad dan we gedacht hadden en na het parkeren van de auto beginnen we onze wandeling op Beale Street. Leuke straat, maar waarschijnlijk zal het ’s avonds veel indrukwekkender zijn.

Vanuit Beale Street lopen we richting het Lorraine Motel, waar Martin Luther King Jr. in 1968 werd dood geschoten en waar nu het Civil Rights Museum ligt. Ook hier hebben ze nog alles in oude staat gelaten.

Onderweg hebben we even moeten schuilen onder een luifel, maar verder valt het gelukkig reuze mee met de voorspelde regen. Op Main Street rijdt een Trolley op en neer die doet denken aan de San Francisco Cable Car:

We lopen terug richting de auto en zetten koers richting de “Big River Crossing”, een lange loopbrug (1 mile oftewel 1,6km lang) over de Mississippi rivier waarbij je op de brug de grens tussen Tennessee en Arkansas passeert. Op deze brug heb je ook een mooi uitzicht op de skyline van Memphis. We zijn de brug helemaal over gelopen en hebben ook echt even voet aan land gezet in Arkansas voordat we zijn omgedraaid.

Op weg terug naar het hotel rijden we nog even langs de Sun Studio’s, waar Elvis zijn eerste albums heeft opgenomen.

Na even relaxen in het hotel zijn we bij Olive Garden gaan eten, een van onze favoriete ketens in Amerika. Onderweg kwam dan toch nog het voorspelde onweer, gelukkig zaten we in de auto!

Morgen gaan we Memphis verlaten en gaan we met een paar tussenstops richting Nashville.

Vandaag gereden: 75 miles (121km)
Totaal gereden: 622 miles (1001km)

3 gedachten over “Dag 5: Memphis

  1. Mooie stad Memphis, met veel historische waarde. Mooi die gedenksteen van Martin Luther King.
    Echt de moeite waard om Memphis te bezichtigen, speciaal ook dat de muziekstudio van Elvis er nog zo mooi bij staat. En dat weer bij jullie mogen jullie deze kant op sturen ????.
    Het eten ziet er ook goed uit ????.

    Op naar Nashville de volgende muziekstad

  2. Wij vonden Memphis ook een beetje tegenvallen hoor! Maar in de jaren 50 was het een bloeiende stad met veel muziek en optredens ???? Geen Elvis huis gevonden?
    Ik denk dat jullie broadwaystreet in Nashville een stuk leuker vinden ???? goeie reis!

  3. Wat mooi om te zien weer allemaal.
    Prachtig dat het net is als of je hier en daar even terug in de tijd stapt. Goed dat de historische zaken goed bewaard blijven.
    Heel mooi om tezien.
    Ben benieuwd naar Nashville.
    Fijne dag weer.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.