Dag 6: Memphis – Nashville

Dag 6: Memphis – Nashville

Bedankt allemaal weer voor alle leuke reacties en berichtjes, erg leuk dat jullie meelezen!
Vanmorgen Memphis achter ons gelaten en op naar “country-stad” Nashville! Judith wil graag eerst de oudste cache in Tennessee loggen, en die ligt ongeveer op de route dus dat wordt onze eerste tussenstop. Overigens was het weer vandaag grotendeels bewolkt met af en toe een zonnetje en 1x een regenbui, maar toch nog steeds zo’n 30 graden. Onderweg naar deze stop rijden we Memphis uit en meteen genieten we weer van de omgeving, zo ontzettend uitgestrekt en groen! We rijden naar Collierville en moeten daar door een villawijk, erg leuk om doorheen te rijden, gewoonweg prachtige en hele grote villa’s. Om bij GZ te komen (voor de niet geocachers onder ons: GZ betekent Ground Zero, daar waar de geocache ligt) moeten we een wandeling afleggen door wetlands over een boardwalk. Leuke wandeling en we spotten zelfs een dier waarvan we de naam niet wisten, even googlen leerde ons dat het een Armadillo oftewel gordeldier was :).

We rijden verder naar Brownsville waar we stoppen bij het West Tennessee Delta Heritage Center & Tina Turner Museum. Brownsville is de geboorteplaats van Tina Turner en bij het museum bevindt zich de lagere school van Tina waar we een kijkje hebben kunnen nemen. Ze weten hier wel hoe ze met hun legendes om moeten gaan, wij vinden het prachtig!

Volgende stop zou eigenlijk een State Park zijn waar we een wandeling hadden gezien maar omdat de muggen Judith al behoorlijk te pakken hadden gehad op de eerste wandeling hebben we hier maar vanaf gezien. In plaats daarvan stoppen we bij “Loretta Lynns Kitchen”, dit restaurant staat bekend om zijn heerlijke Pie’s, en daar blijkt niks van gelogen :).

Dan rijden we door naar Nashville, waar we eerst even naar een hardloopwinkel rijden om ons startnummer op te halen voor morgen, we hebben ons ingeschreven voor een 5K run die morgen in Nashville wordt gehouden. Morgen is Juneteenth Day (19 juni), dat is een feestdag in Amerika om het einde van de slavernij te vieren en dat is natuurlijk zeker het vieren waard. En even sportief bezig zijn is natuurlijk ook leuk. Gelukkig is de start al om half acht, wel zo fijn met deze temperaturen!

Met ons startnummer in de pocket rijden we naar Nashville centrum. We parkeren de auto bij het Nissan Stadium en lopen de brug over naar Downtown. En vanaf het moment dat we Broadway op lopen vinden we het al leuk, veel levendiger dan Memphis en overal is wel een optreden bezig, echt heel leuk. En we zien dat diverse artiesten hier een bar hebben (of een bar naar vernoemd is), Miranda Lambert, Jon Bon Jovi, Kid Rock, Dierks Bentley, Jason Aldean.

Als we honger krijgen zetten we weer koers naar de auto, nu over de andere brug van waaruit we een mooi uitzicht hebben op de skyline van Nashville.

We zijn gaan eten bij The Cheesecake Factory, maar alleen een “Skinnylicious” hoofdgerecht en geen cheesecake vandaag, we hadden tenslotte al Pie gehad vanmiddag ;).

Als we inchecken in ons hotel in Nashville blijkt het happy-hour te zijn, gratis 2 cocktails per persoon en ook nog een chipje erbij.

Morgenvroeg gaan we dus een rondje hardlopen en daarna waarschijnlijk nog even terug naar Nashville downtown. ’s Avonds gaan we naar een show in de Grand Ole Opry :).

Vandaag gereden: 251 miles (404km)
Totaal gereden: 873 miles (1405km)

5 gedachten over “Dag 6: Memphis – Nashville

  1. Een hele andere Amerika vakantie als jullie gewend zijn. Echter wel heel mooi.
    Vandaag succes met de hardloopwedstrijd, wat ver reizen anders had ik mee gedaan ????

  2. Wat leuk ???? heel veel plezier met de 5K!! Dat zal een ervaring zijn…
    Cheese Factory vonden wij ook heel lekker! 1x een flink bord pasta en 1x een taartje….nou ja…tje…????

  3. Wat leuk weer en wat prachtige foto s. Jullie zijn nu in een streek waar muziek een belangrijke rol speelt en vooral ook speelde.
    Hele mooie omgeving ook. Nashville erg mooi.
    Fijne wandeling en weer mooie volgende dag. (Zonder muggen)

  4. Oh oh deze reis wil ik echt ook op onze wenslijst zetten. Behalve die hardloopwedstrijd dan ???? sjiek om weer mee te lezen.
    Succes vandaag en zet hem op ????????

  5. Wat een mooie reis zo en veel „muzikale“ steden echt leuk om te volgen dit reisverslag. Heel anders dan andere jaren maar echt de moeite waard. Wat een mooie stad Nashville . Wat sportief om een wedstrijd te rennen een fijne afwisseling en goed dat het vroeg in de morgen is. Die taartpunten zagen er smakelijk uit aan lekker eten is in Amerika geen gebrek maar jullie weten de restaurantjes wel goed uit te zoeken.
    Wat leuk dat jullie ook naar een voorstelling gaan. Fijne dag

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.