Dag 10: Great Smoky Mountains National Park

Dag 10: Great Smoky Mountains National Park

Vanmorgen lekker vroeg op pad gegaan en maar goed ook want het is erg druk in het park. Het is natuurlijk weekend dus ook de locals trekken erop uit. Veel parkeerplaatsen waar we langskomen staan al helemaal vol. Gelukkig is er bij de Trailhead van de wandeling die we voor vandaag uitgezocht hadden een hele grote parkeerplaats dus vinden we makkelijk een plekje. De “Appalachian Trail to Charlies Bunion” liep grotendeels door het bos en we kwamen wel wat mensen tegen, maar druk was het zeker niet. De views kwamen echter pas helemaal aan het einde van de wandeling, 6,5km en 400 hoogtemeters verder, maar was het absoluut waard! We kwamen onderweg ook nog wat hertjes tegen die blijkbaar aan de wandelaars gewend waren want ze bleven gewoon staan voor de foto ;).

Na het genieten van de views gaan we weer dezelfde weg terug, we doen er in totaal 3u15 over. Als we terug zijn bij de auto lunchen we daar even en ziet Judith dat we precies op de grens staan tussen Tennessee en North Carolina, dat bord moet natuurlijk ook even op de foto!

Dan is het tijd om te shoppen, we stellen de navigatie in op de Outlets en concluderen dat dit met afstand het grootste Outlet is waar we ooit zijn geweest! Zo groot zelfs dat we het halverwege wel goed vinden en de auto opzoeken om naar het hotel te gaan, we zijn moe gewandeld :).
Judith zoekt nog even het zwembad op en ik kijk de voetbalwedstrijd Belgie-Roemenie.
Daarna is het etenstijd en vandaag gaan we wel in de rij staan bij Texas Roadhouse. Na een tip van Diana hebben we deze keten vorig jaar op ons favorieten lijstje gezet. En het ligt ook nog eens op loopafstand want ook vandaag hebben we geen zin meer om de auto te pakken. We hoeven niet lang te wachten, na een paar minuten worden we al naar onze tafel gebracht en het was weer zeer geslaagd!

Morgen gaan we het toch wel drukke en toeristische Pigeon Forge verlaten en gaan we richting Cherokee, dat ligt aan de andere kant van de Great Smoky Mountains. Onderweg staan nog wat korte wandelingen op de planning.

Vandaag gereden: 56 miles (90km)
Totaal gereden: 1242 miles (1999km)

4 gedachten over “Dag 10: Great Smoky Mountains National Park

  1. Heel mooie trip weer.
    Lekker eten ook.
    Jullie hebben alles tot in de puntjes voorbereid, tot eet gelegenheden toe.
    Leuk om te zien.
    Hele fijne dag weer.
    Groetjes uit nu ook eindelijk een heerlijk zonnig Maasbracht.
    Ps in Marakech is het vandaag 40 graden. Voor die vacantiegangers erg warm.

  2. Wat een mooie natuur en wandeling en leuk om zo herten tegen te komen. Jullie treffen het met het weer mooi uitzicht zo met de blauwe lucht. Het eten ziet er ook weer lekker uit….
    De koffers weer gevuld bij het shoppen ????

    1. Over het weer hebben we inderdaad niets te klagen, heerlijk warm.
      We hebben ons netjes gedragen met shoppen 😉

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.