Dag 14: Cherokee – Clayton – Westminster – Commerce – Atlanta

Dag 14: Cherokee – Clayton – Westminster – Commerce – Atlanta

We hadden vandaag wel een flinke rit voor de boeg maar konden toch pas vanaf 15u inchecken in ons hotel, dus rustig aan gedaan vanmorgen.

Eerste stop na een uurtje was het leuke dorpje Clayton, echt zo’n typische leuk Amerikaans dorpje!

Onderweg naar Clayton passeren we overigens de grens met Georgia, maar aangezien we ook het bord van North Carolina nog niet op de foto hadden maken we even een U-turn.

Judith kwam er gisteren achter dat we ook nog een 7e staat kunnen toevoegen aan deze reis: we zijn namelijk erg dichtbij South Carolina, zou maar een kleine omweg zijn. Dus dan doen we dat toch gewoon! We stoppen in Westminster, waar we een Adventure Lab hadden gezien met Murals. De Murals waren heel mooi, maar het dorpje zelf was behoorlijk vergane glorie :).

Daarna zetten we koers naar het South Carolina Welcome Center, daar loggen we een geocache waardoor we ook nog de geocaching badge van South Carolina kunnen toevoegen aan onze badges. We hebben dus maar liefst 7 staten kunnen toevoegen deze reis: Georgia, Alabama, Mississipi, Tennessee, Arkansas, North Carolina en South Carolina!

De temperatuur loopt ook vandaag weer aardig op en voor de eerste keer deze reis gaat het boven de 100°F uit en tikt het de 104°F aan (40°C). Best warm ;), dus we zijn blij dat de airco in de auto goed werkt.

We gaan de grens met Georgia weer over en stoppen bij de Tanger Outlets, we hebben nog wat ruimte in onze koffers en die is na het shoppen wel opgevuld ;).

Hoe dichter we bij Atlanta komen, hoe drukker het wordt, zelfs met zevenbaans wegen! En je mag hier links en rechts inhalen, dus goed opletten geblazen. Tegen 16u komen we veilig aan bij ons hotel, een Sheraton. Een van de goedkoopste hotels deze reis, maar wel een van de mooiste. Het is duidelijk dat hier veel meer hotels zijn waardoor de prijs relatief laag is. Wij zijn er in ieder geval blij mee voor onze laatste nacht!
Het hotel heeft ook een bar/grill en we besluiten om hier te gaan eten en niet weer in de drukte te gaan rijden. Judith heeft niet veel honger omdat ze zich nog altijd niet top voelt dus zij neemt een salade. Ik ga voor de hamburger die verrassend lekker is voor eentje die in een bar (met plastic bestek) word geserveerd :)!

We lopen nog even naar de Walgreens voor nog wat kleine dingen en dan is ook deze dag weer om!

Morgen gaat de terugreis beginnen, we vertrekken om 16:05u vanuit Atlanta en komen vrijdag (met een tussenstop in Frankfurt) om 10:40u aan in Brussel. Laatste blog zal dus vrijdag worden geplaatst.

Vandaag gereden: 199 miles (320km)
Totaal gereden: 1627 miles (2618km)

4 gedachten over “Dag 14: Cherokee – Clayton – Westminster – Commerce – Atlanta

  1. Ik vind de 6 baanswegen ook heel bijzonder en dat je aan alle kanten mag inhalen maar ik moet wel zeggen dat de Amerikanen een stuk netter rijden dan elders ???? Fijne laatste dag! En Judith moet thuis maar flink uitrusten ????

  2. Wat mooi weer de foto s.
    Hoeveel van de verenigde staten missen jullie nog en hoeveel al bezocht. ??
    Geweldig vind ik dat.
    Ik wens jullie een goede veilige terugreis, en dank dat ik weer heerlijk met jullie mooie trip mocht meegenieten.
    Kitty

  3. De laatste dag alweer het is omgevlogen ik heb genoten van jullie reisverslag met mooie foto’s leuk om jullie reis op afstand te kunnen volgen.
    Goede terugvlucht en even rustig bijkomen thuis… de warmte van de afgelopen dagen trekt weg dus de komende week weer echt Hollands zomerweer..

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.