Dag 1/2: Brussel-Frankfurt-Johannesburg

Dag 1/2: Brussel-Frankfurt-Johannesburg

Wat veel reacties al op de 1e post, super en heel erg leuk dat jullie allemaal meelezen!

De vlucht naar Frankfurt vertrekt mooi op tijd. Wel zo fijn aangezien we in Frankfurt maar een uurtje hebben voor de overstap. Het is wel een kleiner vliegtuigje dan we gewend zijn:

In Frankfurt aangekomen moeten we even wachten op de bus die ons naar de terminal brengt en daarna moeten we nog een stuk lopen naar de juiste gate. Als we komen aanlopen begint het boarden net, prima aansluiting dus 😂.

Na het avondeten, dat we vlak na middernacht nog krijgen, proberen we wat te slapen. Dit lukt verrassend ook nog een paar uurtjes. Wel wat onrustig uiteraard maar dat ging beter dan verwacht! We vliegen de zonsopkomst tegemoet (met deze vlucht een “iets” groter vliegtuig 😅):

We landen netjes op tijd in Johannesburg maar de paspoortcontrole en het oppikken van de huurauto duurt echter best lang (hier gaat alles heel rustig aan lijkt het, kunnen we daar meteen aan wennen). Ik lees tijdens het wachten nog even de last-minute “verkeer in Zuid-Afrika” tips van Louise door, waarvoor dank!
Onze huurauto deze reis: een Kia Sonet:

Als we tegen 11u bij het vliegveld wegrijden moet ik meteen aan de bak met het links rijden 😁, meteen in het drukke Johannesburg. De ruitenwisser gaat soms aan i.p.v. de richtingaanwijzer en Judith waarschuwt me af en toe als ik toch de neiging heb om rechts te gaan rijden, maar verder gaat het best goed!

Het weer hier in Johannesburg is overigens top, zon en 30+ graden. We moeten nog even wat tijd overbruggen voordat we in kunnen checken bij onze B&B dus rijden we naar Klipriviersberg Nature Reserve om daar nog even te gaan wandelen.

Daarna rijden we naar een Spar om wat drinken te halen en dan is het tijd om in te checken. De vermoeidheid begint nu wel langzaam toe te slaan, dus we doen het rustig aan en gaan alleen nog even snel iets eten bij een Portugees hier in de buurt.

De prijzen zijn hier trouwens heel goed te doen. Voor de lunch (2 sandwiches en 2 flesjes cola) betaalden we bij het tankstation omgerekend €4,- en voor het eten (allebei een salade vooraf, een curry als hoofdgerecht en een cola zero erbij) €35.

Vandaag gereden: 92km

Morgen vertrekken we naar Drakensbergen, met 355km een van de langste ritten deze vakantie. Voor ons gevoel gaat de vakantie nu pas echt beginnen, die steden zijn toch niet echt ons ding!

6 gedachten over “Dag 1/2: Brussel-Frankfurt-Johannesburg

  1. Oh briljant zeg, dat hadden John en Paul ook met de ruitenwisser 🤭 let ook maar op de potholes want die zijn er buiten de steden ook veel. Daarom zeiden ze ons dat we het beste voor het donker op de plaats van bestemming moesten zijn.

    Lekker genieten dus nu. Have fun!

  2. Een mooi begin en lekker weer, even lekker een wandeling na de lange vlucht. Het links rijden zal inderdaad even wennen zijn maar zit er vast snel in!
    De foto’s van het Portugese eten zijn aanlokkelijk jullie zullen weer genieten deze vakantie..

  3. You go Lin, karren met die auto 💪.
    Jullie zullen je nog verbazen over het lekkere eten. En jullie zullen er al snel achter komen wat African Time is 🐌😂

  4. Wat fijn dat jullie er zijn en de reis echt kan beginnen.
    Lastig dat links rijden maar in denk dat jullie ook meer niet in de grote steden zullen zijn dan wel he.
    Zoveel moois te zien.
    Slaap lekker, en hele fijne dag morgen.🐘🐘🦒🦒

  5. Gelukkig een goede vlucht gehad en nu gaan genieten van jullie vakantie. Al gemerkt dat jullie al wat zuid Afrikaans kunnen spreken. Dus dan doen we mee.
    Geniet jou vakansie, ek gaan jou stories geniet.

  6. Een goede vlucht, even een powernap kunnen doen en dan welkom Afrika…..! Het ziet er al goed uit en dan zijn jullie nog maar een paar uurtjes daar 😉.
    Het wordt zo te zien een culinaire reis met beestachtige avonturen 😁. Ik volg jullie op de voet👍🏻

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.