Dag 3: Johannesburg – Drakensberg

Dag 3: Johannesburg – Drakensberg

Na een goede, rustige 1e nacht in het B&B kregen we vanmorgen het (Engelse) ontbijt opgediend, dat is even iets anders dan het kwark met fruit thuis 😅.

We doen ons best maar krijgen niet alles op, sausage ’s morgenvroeg gaat toch echt te ver 😁. Met de buikjes goed gevuld vertrekken we uit Johannesburg. Aangezien het zo’n lange rit is hebben we een tussenstop gepland in Suikerbosrand Nature Reserve om toch even de benen te strekken met een korte wandeling. We genieten van het mooie uitzicht en zien ook een wel hele bijzondere (vliegende) sprinkhaan.

Daarna rijden we door naar de lunchstop, de tip van de dag van Louise, Engen Bergview. Onderweg wordt het uitzicht steeds mooier en krijgen we steeds meer het vakantiegevoel. Sommige uitzichten laten ons ook aan bepaalde delen van Amerika denken, prachtig!

Als we bijna bij de lunchstop zijn, zijn we getuige van een heftig ongeluk op de andere rijbaan. De weg waar we reden is een soort autobaan waar je 100km/u mag rijden, 2 rijbanen per richting en zonder vangrail ertussen. Iets wat bij ons ondenkbaar zou zijn (en maar goed ook trouwens). Het was dus voor ons gelukkig op de andere rijbaan, maar we zagen de auto’s de berm in vliegen en de brokstukken vlogen ook alle kanten op. Aangezien er voldoende auto’s stoppen besluiten we door te rijden, maar het zag er heel erg slecht uit voor de mensen in de auto die vol in de zijkant geraakt was….
Met de schrik nog “in de benen” komen we aan bij Engen Bergview. Erg leuk inderdaad met veel verschillende eettentjes. We kiezen na het stevige ontbijt voor een wrap met een (heerlijke) cappuccino.

Daarna rijden we door naar ons verblijf voor de komende 3 nachten: Berghouse and Cottages. De laatste 3km is over een heuvelachtige, onverharde weg, en dan zijn 3km best ver 😂. Maar we komen aan bij de receptie, schrijven ons in en gaan op naar Cottage 10:

Het is dus de 3km over de onverharde weg absoluut waard, wat een prachtig huisje met schitterend uitzicht!

Om half zeven komen ze ons het avondeten brengen, we worden hier echt verwend, het was heerlijk:

Aangezien het toch wel begint af te koelen in het huisje maken we de open haard aan, pap zou trots op me zijn geweest 💖!

Vandaag gereden: 378km
Totaal gereden: 470km

Morgen gaan we wandelen in Royal Natal National Park.

8 gedachten over “Dag 3: Johannesburg – Drakensberg

  1. Wow wat een prachtig huis en wat ligt dat daar mooi. Echt verwennerij 🤩
    Mooie vergezichten onderweg. Daar kunnen jullie lekker verblijven de komende 3 dagen en overdag de omgeving verkennen.

  2. Wat een belefenissen al. Mooie foto ’s hoor.
    Maar ook wat naar dat ongeluk.
    Mooi huis hebben jullie, geniet morgen.
    Hier ook open haardje aan.

  3. Gelukkig dat jullie heelhuids de trip hebben doorstaan.
    En dat ontbijt, tja…. Ik moet ook nog even geen eieren meer ha ha.
    De Engelse invloed merk je absoluut hè.
    Wat leuk dat het jullie aan Amerika doet denken, heel herkenbaar.
    En wauw die cottage subliem.

  4. Zo, even de 3 blogjes terug gelezen. Wat weer een feest! Als je niet had verteld van wie je jongste gezelschap op de heenweg was, dan was dat wel op de foto te zien. 1 op 1 kopie van zijn vader!

    Dat huisje zou ik wel aan kunnen wennen daar. Have fun!

    1. Ohhh wat leuk om jullie foto’s te zien, zo mooi om te zien. Dat ongeluk is dan wel vervelend zeg.
      Mooie huisjes zijn het hé, dat uitzicht gaat nooit vervelen. Gelukkig geen sneeuw meer zo te zien. Morgen wordt ook een mooie dag, de weg naar NP is al heel mooi en het park al helemaal. Geniet dan genieten wij mee!!!

  5. Wauw mooi huisje. Dat is luxe.
    Rij maar voorzichtig, zeker omdat jullie links moeten rijden.
    De eerste dag al mooi kunnen genieten van de natuur.

  6. Ja, die wegen he? Waar je wel heel snel mag rijden, maar waar soms nauwelijks een vluchtstrook en maar heel zelden een vangrail is, zeker niet in het midden. Wij doen het een stuk rustiger aan dan de localo’s en houden de ogen goed op de weg….

  7. Jullie worden echt verwend met zo een ontbijt en avondeten maar daar is het ook vakantie voor , en wat een mooi huis en uitzicht lekker luxe , geniet er maar van.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.