Dag 4: Royal Natal National Park

Dag 4: Royal Natal National Park

Vanmorgen genoten van het uitzicht (met gezelschap 😊) terwijl we op het ontbijt aan het wachten waren. Als het ontbijt eraan komt maken we even snel een foto, ze dragen het dienblad op hun hoofd 👌.
Het ontbijt was weer heerlijk, we hebben de helft opgegeten en de rest als lunch bewaard, het was meer dan voldoende!

Daarna stappen we in de auto op weg naar Royal Natal National Park en dus moeten we de 3km onverharde weg weer trotseren. Af gaat beter dan op 😂, na 8 minuten zijn we aan de doorgaande weg! Onderweg verbazen we ons maar weer over de mensen en dieren die langs de weg lopen (en inderdaad ook gewoon “even” oversteken) waar we met 100km/u langs rijden en de vuilnis en rotzooi die overal ligt (zo jammer). En jawel hoor, vandaag krijgen wij ook de vuurdoop met potholes waar we door iedereen die al eens in Zuid-Afrika is geweest al voor gewaarschuwd waren. Als we afslaan van de doorgaande weg merken we meteen het verschil, echt regelmatig mega grote gaten in het wegdek die je vaak pas op het laatste moment ziet. Wat voor mij het beste werkt is achter een local aanrijden (als die zich tenminste een beetje aan de snelheid houdt!), zij weten waar de potholes zijn dus daar achteraan slalommen of afremmen 😅. Het is onderweg overigens genieten van het uitzicht:

Als we aankomen bij het National Park betalen we de entree en mogen we doorrijden naar de parkeerplaats waar de wandeling naar de Tiger Falls begint. Daar noteren we onze gegevens bij de ranger in het boek en mogen vertrekken. Het is 2 uur lang genieten, wat een prachtige uitzichten tijdens deze wandeling, en de trail is ook heel netjes aangelegd. En we zien de eerste wilde dieren deze vakantie, heel veel elanden:

Onderweg naar Bergville, waar we nog even wat boodschappen moeten halen, genieten we na van deze mooie wandeling. Daarna gaan we terug naar ons huisje voor een relaxte middag.

Het avondeten was weer smullen geblazen (salade met stokbrood kruidenboter, bobotie in filodeeg met worteltjes en gele rijst en een soort brownie met kokosbol):

Vandaag gereden: 105km
Totaal gereden: 575km

Morgen gaan we mountainbiken of wandelen hier vanuit Berghouse and Cottages.

2 gedachten over “Dag 4: Royal Natal National Park

  1. Haha ja bizar hé wat ze allemaal op hun hoofd kunnen dragen, kun je nagaan bij ons was voor 4 😵
    Mooie foto’s
    Veel plezier morgen!!!

  2. Wat een prachtige foto s weer.
    Wat is het jammer van al die troep overal, men ruimt niks op.
    Plastic zakken overal. Toen wij er waren noemden ze die de Mondela flowers. Haha.
    Hele fijne dag vandaag weer.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.