Dag 10: Babanango Game Reserve

Dag 10: Babanango Game Reserve

Vanmorgen om 6u weer bij Sifiso in de jeep gestapt voor de ochtend game drive, en dat was er weer eentje hoor! We lezen in de reacties van de ervaringsdeskundigen dat we geluk hebben met wat we allemaal zien en we prijzen ons dan ook gelukkig. Ook vanmorgen was weer geweldig, eerst kwamen we de bull (olifant) van gisteren weer tegen, en daarna een groep kudu’s en een Cape Glossy Starling (prachtige blauwe vogel). Onderweg genieten we van het mooie uitzicht.

Sifiso heeft zich voorgenomen om vandaag een leeuwin te vinden die een paar maanden geleden cubs heeft gekregen (dit zijn de cubs die jullie hebben gezien Louise). De cubs zijn echter al een paar weken niet meer gezien en de leeuwin heeft ook de mannetjes leeuwen opgezocht om te paren. Dit is geen normaal gedrag als een leeuwin cubs heeft. Dus ze zijn erg bang dat de cubs niet meer in leven zijn.
Bij het rijden in de richting waar zij het laatst gezien is zien we een cheetah met 5 cubs. Zo speciaal en zo schattig dat we er zeker een half uur zijn blijven kijken. Dat leverde natuurlijk mooie plaatjes op!

Sifiso is hiermee echter nog niet tevreden en we gaan verder op zoek naar de leeuwin. Die vinden we niet, maar onderweg komen we wel nog vanalles tegen: zebra’s, impala’s, kudu’s, nyala’s, wildebeesten (gnoes), een jakhals (te snel voor de foto), een cape vulture (soort aasgier) en giraffen. De mooiste foto’s hiervan:

Als we terug zijn na de langste game drive tot nu to (dik 4 uur) is het tijd voor het ontbijt en daarna relaxen. Life is good!

Om half drie gaan we weer lunchen en daarna begint de middag game drive. Helaas geen leeuwen gevonden, maar wel rennende neushoorns. Dat was erg spectaculair en ziet er verrassend soepel uit!

De pauze op een mooi plekje was weer gezellig met onze medepassagiers Theo & Marian (uit de buurt van Rotterdam) en vrolijke Sifiso 😅.

Na de game drive was het tijd voor het avondeten, buffet vandaag, prima met voldoende keuzes.

Morgen hebben we nog een hele dag in Babanango!

4 gedachten over “Dag 10: Babanango Game Reserve

  1. Wat een indrukken weer vandaag, toch wel geweldig deze reis om elke game drive weer verrast te worden met zoveel mooie dieren en zo dichtbij…ik geniet al elke keer van het lezen van jullie blog en de mooie foto’s bekijken.

  2. Ohhh snif snif van die welpjes, ze waren zo mooi. That’s the Bushlife🥲
    Maar wat gaaf die cheeta met die jonkies, prachtig 😍.
    Het afrikaanse leven bevalt jullie prima zo te lezen 👍 Nu al benieuwd naar jullie dag morgen!!!

  3. Waauuuww die cheeta’s wat een belefenis.
    Jullie zijn echt…bofkonten.
    Prachtige foto ‘ s
    Slaap lekker en mooie dag morgen.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.