Dag 14: St. Lucia – Matsapha (Swaziland)

Dag 14: St. Lucia – Matsapha (Swaziland)

Bedankt weer voor alle leuke reacties, tips, likes en appjes van de afgelopen dagen, heel erg leuk om te lezen!

Vanmorgen genoten van het uitgebreide ontbijt bij Hilltop Guest House en daarna in de auto gestapt voor de lange rit naar Matsapha in Swaziland. Als we een uurtje onderweg zijn stoppen we even om te tanken en ook daar zien we mooie vogels, “Village Weavers”.

We rijden door en langs diverse reserve’s en moeten soms oppassen voor overstekend wild 😁.

Daarna passeren we de grens/grenzen, een hele happening 😅. Het is niet een grensovergang zoals wij gewend zijn (paspoort laten zien vanuit de auto en doorrijden). Nee, eerst aan de Zuid-Afrikaanse kant uitstappen, het grensgebouw naar binnen lopen, paspoort laten zien en af laten stempelen. Dan weer de auto in en een stukje doorrijden naar de grens van Swaziland, bij de slagboom wordt het kenteken genoteeerd en krijgen we een briefje mee, daarna een stukje verderop parkeren en het grensgebouw binnen gaan. Daar bij het 1e loket paspoort- en gezondheidscheck, door naar het 2e loket voor de stempels in de paspoorten dan nog naar het 3e loket om het briefje met het kenteken af te geven en 100 rand te betalen (voor de auto blijkbaar). Wel goed voor de werkgelegenheid 😂.

De wegen vallen ons vandaag reuze mee, we kunnen zelfs regelmatig 100-120 rijden. We stoppen onderweg nog 1x om even iets te eten en rijden dan door naar onze overnachtingsplek voor vanavond: Summerfield Botanical Garden, we doen er in totaal een kleine 5 uurtjes over. Wij zijn normaal niet zo van de botanische tuinen maar dit ziet er erg mooi uit. Ons huisje is ook weer super, we hebben goede keuzes gemaakt! Er lopen pauwen rond en het zwembad ligt vlak voor ons huisje.

Onder het genot van een kopje koffie komen we even bij van de rit, genieten van de omgeving en daarna gaan we eten in het bijbehorende restaurant.

Het eten is hier ook weer erg goed, en niet duur. Judith’s gerecht (250gr. tournedos) was omgerekend €11,16 en dat van mij (chicken stirfry) €5,20. Voor onze begrippen heel goedkoop dus 😊.

Oh ja, we hebben het nog helemaal niet gehad over het weer. Dat komt eigenlijk gewoon omdat we al de hele reis heel goed weer hebben, alleen een paar dagen hele harde wind gehad. Vandaag onderweg de eerste regen gehad en daar lijkt het de komende dagen gelukkig ook bij te blijven.

Vandaag gereden: 321km
Totaal gereden: 1445km

6 gedachten over “Dag 14: St. Lucia – Matsapha (Swaziland)

  1. Weer een belevenis bij de grens, wel grappig hoe anders dat gaat. Fijn dat de wegen nu goed waren en de rit meeviel. Jullie huisje ziet er weer mooi uit tot nu toe hebben jullie goede keuzes gemaakt 😊. En de foto’s van het eten maken hongerig 😋 zo goedkoop ook.
    Leuk dat jullie zonder gids ook allerlei dieren/vogels spotten.

  2. Heel leuk om mee te reizen met jullie😁 en wat is het tot nu toe al geweldig! Ben benieuwd naar jullie aanstaande avonturen in Swaziland. Have fun 😘

    1. Haha ja geweldig hé die grensovergang en het tempo wat ze hanteren 🐌 Maar hee jullie mogen dat vandaag weer doen en zo raakt je paspoort wel vol met stempels 🤣

  3. Hartstikke leuk jullie “grens” ervaring te lezen. Vonden wij ook.
    Mooie accomodatie weer hoor. Mooie foto s ook.
    Hele fijne dag morgen weer.
    Benieuwd weer.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.