Dag 17: Kruger National Park – Self Drive

Dag 17: Kruger National Park – Self Drive

Gisteravond nog even met Neil samen gezeten om de route uit te stippelen. We hadden al een leuke route door gekregen van Louise en Neil stelde dezelfde route voor, alleen andersom. Nou, dat moet goedkomen met 2x hetzelfde advies 👌. En dat was ook zo, het was ook een geweldige dag, met weer bijna 300 foto’s!

Nadat Val ons het ontbijtpakket en de cappuccino’s had overhandigd (waarvoor ze dus om half vijf was opgestaan 👏) vertrokken we iets na 5u naar Malelane Gate, de zonsopgang tegemoet.

We hadden het ingevulde formulier al meegekregen van Val, dus we hoefden alleen nog maar te betalen. Er stond geen rij dus we reden al voor 6u het park binnen. We zagen al meteen wat olifanten en twee “Lappet-faced Vultures”.

Aan alles zie je dat de natuur smacht naar het regenseizoen, vooral in het begin van de rit is het erg droog en dor, en daar zijn buiten impala’s en kudu’s geen dieren te spotten (in ieder geval niet door ons 😁). Neil had ons al verteld dat de dieren waarschijnlijk in de buurt van water te vinden zouden zijn i.v.m. de droogte en warmte (vandaag was het 38 graden) . Tegen 8u stoppen we om te ontbijten. Als we de koeltas open maken zien we dat het weer heel uitgebreid is, en dus ook weer genoeg voor ontbijt en lunch:

Daarna wordt het langs de rivier waar wel nog water door stroomt groener en we zien zo ontzettend veel dieren, eigenlijk teveel om op te noemen.. We laten de foto’s voor zich spreken!

Kortom: het was weer een top dag!

Wat ons overigens opvalt is dat hier ontzettend veel olifanten rondlopen 👍, die in Nambiti en Babanango bijna niet te zien waren.

Toen we terugkwamen kwam de kleine bushbaby (galago) al eens kijken of Val de banaan al had klaargelegd (aangezien het nog licht was, is de foto nu beter gelukt):

Het diner was weer heel goed verzorgd! Er was gnoe (wildebeest) worst, kudu sjaslik en struisvogel biefstuk voor ons op de braai klaargemaakt en het was samen met de bijgerechten en het toetje weer erg lekker!

Morgen gaan we op de ochtend game drive met Neil, nog een half uurtje eerder vertrekken dan vandaag, om half vijf. Maar dat is ook meteen de laatste keer dat we de wekker moeten zetten, de laatste dagen hebben we geen game drives meer 🙌.

Vandaag gereden: 251km
Totaal gereden: 2002km

7 gedachten over “Dag 17: Kruger National Park – Self Drive

  1. Jeetje jullie hebben echt veel gezien zeg 😵 Geweldig . Hoe vonden jullie het zelf rijden?? Heeft echt iets als je zelf iets spot.
    Nou morgen dan het luipaard 🤞

    1. Ja, was super!
      Het zelf rijden was ook heel goed bevallen, dus bedankt voor jpuw appje, daardoor hadden we onze planning iets omgegooid zodat we een hele dag in het park hadden 👍🏻!

  2. Vandaag weer heel veel gezien. Blijft iedere keer weer mooi en genieten.
    Geweldig hè wat ze allemaal op de braai leggen.
    Geniet nog maar een paar dagen.

  3. Wat een mooie dag weer vandaag en jullie hebben zoveel dieren gezien echt genieten van alle foto’s…
    Echt leuk dat jullie eigen rit zoveel mooie beelden oplevert! Jullie treffen het toch, wat een mooie reis daar zullen jullie nog lang van nagenieten .
    Geniet nog van de laatste game drive morgen en de laatste dagen de vakantie is omgevlogen 😊

  4. Dit is de eerste keer dat ik het voor elkaar krijg om te reageren 😂 ik lees alles hoor!!! Super-vakantie en lekker meebeleven zo! Veel plezier nog 😃

  5. Waauuww wat hebben jullie weer veel gezien.
    Ongelofelijk mooie foto ’s
    Ook die prachtige kleuren van de vogels.
    En dat eten….niet verkeerd he.
    Wens jullie vandaag weer een mooie dag.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.