Dag 19: Marloth Park – Sabie

Dag 19: Marloth Park – Sabie

Vanmorgen hadden we om 8:30u afgesproken om te ontbijten. We waren op tijd wakker en zijn nog even naar de rivier gelopen om te kijken of we nog wat dieren kunnen spotten, dat is gelukt, we kunnen er geen genoeg van krijgen 😅.

Na het ontbijt nemen we afscheid van Neil en Val. Wat een lieve mensen, 43 jaar getrouwd en zo toegeweid aan hun lodge, geweldig 👏. We werden ontvangen met een knuffel en hebben ons hier dan ook vanaf de 1e minuut helemaal thuis gevoeld. Alles wordt voor de gasten geregeld, of het nu het ontbijt is om mee te nemen als je vroeg vertrekt voor een excursie, het invullen van het formulier om Kruger binnen te komen of de route uitstippelen in Kruger, helemaal top. En onze huurauto was ineens weer wit terwijl die eerder bruin was van het stof, ik twijfelde zelfs even of ik wel bij de juiste auto stond 😂. Neil had deze afgespoten, waar maak je dat nog mee?
Als we hier nog eens terug zouden komen, dan zonder twijfel ook weer bij de Dream of Africa bush lodge!

De rit naar Sabie is “maar” 160km en de wegen zijn prima merken we onderweg dus we besluiten alvast een stuk van de panoramaroute te doen. We kiezen ervoor naar het verste punt te rijden, dan terug naar beneden te rijden en dan zien hoeveel stops we redden vandaag. De views op de panoramaroute zijn heel mooi en het is hier een stuk groener omdat het hier wel af en toe regent. De omgeving is ook een stuk netter wat zoveel scheelt in de beleving, in ieder geval bij ons.

Eerste stop is bij de “Three Rondavels”. We betalen de entree, parkeren de auto en lopen naar het uitzicht. Dit is inderdaad een prachtig uitzicht (ook al is het een beetje heiig vandaag).

De tweede stop is “Lowveld view”, dit viewpoint is de enige die (nog) gratis is.

De derde stop is bij “Bourke’s Luck Potholes”. Wat een drukte hier, we moesten af en toe even de juiste hoek zoeken om een foto te maken zonder andere mensen erop 😅.

Het is wel duidelijk te merken dat de panoramaroute erg toeristisch is, er staan bussen op de parkeerplaatsen, het is overal relatief druk en alles is duurder dan we tot nu toe gewend zijn hier.

Na deze derde stop zetten we gezien de tijd koers naar onze lodge, de andere stops laten we voor morgen. Ons verblijf voor de laatste 2 nachten is Sabie Town House Guest Lodge.

We gaan eten bij The Wild Fig Tree en kiezen allebei voor een typisch Zuid-Afrikaans gerecht. Judith struisvogelbiefstuk en ik een combinatie van springbok kebab, struisvogel carpaccio en krokodil kebab. Het was heerlijk dus bedankt voor de tip Louise!

Morgen dus onze laatste hele dag in Zuid-Afrika met het 2e deel van de panoramaroute.

Vandaag gereden: 326km
Totaal gereden: 2328km

7 gedachten over “Dag 19: Marloth Park – Sabie

  1. Wat mooi die panorama route, echt mooie vergezichten en mooie natuur. En jullie treffen het ook met het weer 😊
    Het eten ziet er goed uit… maar dat was de hele reis al ….
    Fijne laatste dag morgen geniet nog van de verdere panorama rit

  2. Super mooi allemaal en zo leuk om iedere dag weer zo’n verslag van jullie avonturen te lezen en zien. Ik zou zeggen geniet morgen nog van jullie laatste hele dag en alvast een goede en veilige reis terug.

  3. Wat een prachtige reis.
    Super foto s weer vandaag.
    En ik vond struisvogel niet zo lekker toen haha.
    Geniet morgen nog van de prachtige trip.
    Ps. We waren vanavond ook nog ff in zuid afrika,
    met Sefgio Herman op 3.
    Geweldig. Slaap lekker.

  4. Ongelofelijk wat een geweldige trip! Alles hebben jullie kunnen afvinken van het wensenlijstje 👍🏻. Ben benieuwd wanneer we Afrikaans gaan koken😉. Geniet van de laatste dag(en). 😘

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.