Dag 21/22: Sabie – Johannesburg – Brussel

Dag 21/22: Sabie – Johannesburg – Brussel

Gistermorgen begonnen we aan de terugreis, als eerste moest de rit van Sabie naar Johannesburg afgelegd worden (350km). Dit was door het weer ook nog een spannende rit, het eerste uur hebben we namelijk in de (soms dichte) mist moeten rijden (mistlicht kennen ze hier trouwens niet, hier rijden ze tijdens mist met de gevarenlichten aan 😂). Maar gelukkig was de weg verder prima en hadden we tijd genoeg. Dus we hebben onze snelheid aangepast totdat de mist voorbij was en daarna zijn we gestopt om even de benen te strekken en een kopje koffie te drinken bij Milly’s Trout Farm. We gaan binnen zitten want het is koud hier (maar 14 graden 🥶).

We stappen daarna weer in de auto voor het 2e stuk naar Alzu Petroport, hier gaan we lunchen na een tip van Louise en we zagen dat John & Nicole hier ook een tussenstop hadden gemaakt. Dit is ook de laatste kans om nog wat dieren te zien (al lijkt het hier wat meer op een dierentuin).

En ook nog een hele aparte zebra gespot hier 😅.

Het laatste stuk rijden we in 1x door en rond 15u zijn we bij het vliegveld. We tanken de auto af, leveren deze in en gaan op het gemak naar de gate waar we ruim op tijd aankomen. Door het onweer dat boven Johannesburg hangt is het nog even spannend of onze vlucht naar Frankfurt wel op tijd kan vertrekken, maar de kleine vertraging (19:30u i.p.v. 19u) wordt in de lucht goed gemaakt en zo zijn we mooi op tijd in Frankfurt voor onze vlucht naar Brussel. Het lukt ons om 2-3 uurtjes te slapen, dat is beter dan niks! De vlucht van Frankfurt naar Brussel vertrekt wel netjes op tijd en zo landen we vanmorgen iets voor 8u waar Guido ons staat op te wachten. Wat een luxe, gebracht en gehaald worden, zo fijn!
Dank jullie wel Paula, Guido en Casper ❤️.

Vanmiddag zijn we Coco gaan ophalen bij Sjef en Marlie, wij hebben haar natuurlijk gemist de afgelopen 3 weken maar ze heeft het gelukkig heel erg naar haar zin gehad bij Sjef & Marlie! Heel erg bedankt voor de goede zorgen voor ons mupke!

Het was een prachtige reis, maar ook een reis met een dubbel gevoel.

Om de dieren in hun natuurlijke leefomgeving te zien in de reserves en in Kruger NP was geweldig en het uitzicht op de panoramaroute en de natuur in Drakensbergen was heel mooi. Dan het eten, dat was echt veel beter dan we vooraf hadden durven denken (de weegschaal vermijden we maar even 😜). En hoe je in de reserves in de watten wordt gelegd door de super aardige mensen is heel fijn. Daar zullen we dan ook met heel veel plezier aan terugdenken en dat zijn ook zeker redenen om over een aantal jaren nog een keer naar Zuid-Afrika te gaan.
Maar we hadden wel wat moeite met de slechte wegen, de krottenwijken met bijbehorende armoede, de rotzooi langs de weg, de rijstijl van de Zuid-Afrikanen (ze maken van een 2-baans weg een 4-baans weg door de vluchtstrook als rijstrook te gebruiken), het onveilige gevoel als we door de dorpjes reden (overal staan/hangen mensen, voornamelijk mannen), en al die lifters, voetgangers, fietsers en dieren op wegen waar je 100-120 mag. Dat gaan we dus maar gewoon snel vergeten 😜.
We hadden Neil trouwens nog gevraagd of we ons terecht onveilig voelden. Hij zei dat ons gevoel goed was, je bent daar waar veel menen op straat hangen ook niet veilig, zeker in het donker niet. Dus +1 voor onze intuitie!

En dan onze Zuid-Afrikaanse “ontdekkingen” op het gebied van eten en drinken:

Rusks (zo lekker als je ze eerst in koffie of thee doopt 😋), Biltong, Dried Mango en Amarula (die kenden we wel al, maar niet voor IN de koffie 😂, hoe lekker dat was hebben we geleerd tijdens de eerste game drives).

Vandaag gereden: 354km
Totaal gereden deze reis: 2809km

Rest ons nog om onze volgers te bedanken voor het meelezen en de leuke reacties, appjes en likes 👍.

Tot de volgende reis!

2 gedachten over “Dag 21/22: Sabie – Johannesburg – Brussel

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.